THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHY

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου το 24ο «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»!
Πρόκειται για τον γνωστό «διαγωνισμό οίνου της Θεσσαλονίκης» που αποτελεί την πλέον σημαντική διοργάνωση γύρω από το κρασί στη χώρα μας, έχοντας συμβάλλει όσο καμία άλλη δράση στην ποιοτική του εξέλιξη, αλλά και στην νομοθετική του υπόσταση.

Από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες, 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy», 30 διακεκριμένοι και διεθνώς αναδεδειγμένοι κριτές θα δοκιμάσουν τα συνολικά 952 δείγματα από Ελλάδα και Κύπρο, που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Από αυτά, τα 880 αφορούν οίνους, ξηρούς, αφρώδεις και επιδόρπιους, με τις υποκατηγορίες τους, ενώ τα 72 αφορούν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.
Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier.
Επιπλέον, σε κάθε τραπέζι συμμετέχει και ένας/μία μαθητευόμενος/η κριτής (associate judge) προκειμένου το Wine Trophy της Θεσσαλονίκης να αποτελεί και μέσα από τις διαδικασίες του, μέσο εκπαίδευσης για μελλοντικούς κριτές και φυσικά επαγγελματίες του χώρου.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού, ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

Άλλωστε, όλη η διαδικασία του διαγωνιστικού τμήματος της διοργάνωσης εμπνέει κύρος, γεγονός που μεταφέρετε στη συνέχεια στα αποτελέσματα και στα βραβευμένα κρασιά και αποστάγματα.

Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

Από τον κανονισμό του Διαγωνισμού και τη λειτουργία της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και της επιτροπής υποστήριξης του Προέδρου, έχει διαμορφωθεί μία ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα ειδικών και εκπροσώπων όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παραγωγή του οίνου και των αποσταγμάτων.
Έτσι, το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης αποτελείται από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου, του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων και της Ένωσης Οινοποιών Πελοποννήσου.

Τα αποτελέσματα του 24 ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου από την ιστοσελίδα του www.tiwc.gr

Δείτε Επίσης
ΤΑ 50 GGW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Η τελετή απονομής των μεταλλίων στους οίνους και τα αποστάγματα που θα διακριθούν, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Αθήνα.
Η τελετή θα φιλοξενήσει το «Greek Wine Industry Award 2024» καθώς και τον τελικό και την απονομή του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων 2024».

Πληροφορίες για το «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy» το προφίλ, την ιστορία και τους στόχους του, καθώς και τον κανονισμό, τη διοργάνωση, τους γευσιγνώστες- κριτές και τους χορηγούς του, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!