ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ CABERNET SAUVIGNON

Ένα κρασί από την Νότια Αυστραλία ανακηρύχθηκε το καλύτερο Cabernet Sauvignon στον κόσμο, ξεπερνώντας συμμετοχές από όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για το “The Pastoralist Cabernet Sauvignon” της Riddoch Coonawarra και αυτό που κάνει αυτή τη διάκριση ακόμα πιο σημαντική είναι η τιμή του, που δεν ξεπερνά τα 40 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 24 Ευρώ).
Κέρδισε στο International Wine Challenge (IWC) το βραβείο του καλύτερου Cabernet Sauvignon ανάμεσα σε πολλά κρασιά από 20 χώρες, αρκετά από τα οποία είχαν πολύ υψηλότερες τιμές. Απέσπασε υψηλή βαθμολογία, με 96 στα 100 από τους κριτές που είναι ειδικοί του κρασιού, άνθρωποι της αγοράς, ΜW, influencers. Συμφώνησαν ότι «είναι ένα κρασί με κλασικό στυλ και αρώματα από μαύρη σταφίδα και δυόσμο με γεμάτη αίσθηση φρούτου και μακρά επίγευση».

Ο επικεφαλής οινολόγος της Riddoch Coonawarra, Tim Heath (δεξιά στη φωτογραφία) μίλησε για τη διάκριση αυτή και τη συμβολή της στην καταξίωση της Coonawarra στην παγκόσμια οινική σκηνή. “Η Coonawarra είναι, κατά τη γνώμη μου, μία από τις πιο σημαντικές οινοποιητικές περιοχές στην Αυστραλία.Ένα από τα βασικά πράγματα κάνουμε εδώ πραγματικά καλά είναι να καλλιεργούμε φανταστικό Cabernet Sauvignon”, είπε ο Heath.

Η περιοχή της Coonawarra είναι γνωστή για τα κοκκινόχωμα εδάφη που συνήθως συναντάμε στα μεσογειακά οινοπέδια. “Τα εδάφη που έχουμε επιτρέπουν να αναπτυχθεί τόσο όμορφα το αμπέλι και έχουν πολύ καλή αποστράγγιση έτσι οι ρίζες φτάνουν αρκετά βαθιά”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οινοποιείου Hugh Koch. “Είναι σημαντικό το δροσερό κλίμα, η αργή ωρίμανση, που δίνει αυτές τις πραγματικά έντονες γεύσεις για το Cabernet Sauvignon, και γι’ αυτό το κάνουμε τόσο καλά.”

Στον διαγωνισμό IWC συμμετείχαν και πολλά ελληνικά κρασιά που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις με συνολικά 15 αργυρά μετάλλια και 12 χάλκινα για την ελληνική συγκομιδή,

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!