Το Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη σαρώνει τα βραβεία!

Κάτι γίνεται φέτος στην Επισκοπή της Σαντορίνης, εκεί όπου βρίσκεται το εντυπωσιακό οινοποιείο του Κτήματος Αργυρού. Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει και η νέα ετικέτα, Cuvee Evdemon 2016 σαρώνει τα βραβεία, κατακτώντας την κορυφαία διάκριση του διαγωνισμού του Decanter, το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό Best in Show και 97 πόντους αλλά και την πρώτη θέση στον διαγωνισμό 50 Great Greek Wines.

Το ιδιαίτερο αυτό Ασύρτικο προέρχεται από δύο αμπελοτόπια στον Πύργο, ηλικίας 150 ετών, τα οποία καλλιεργούνται βιοδυναμικά. Το 75% ζυμώνει και ωριμάζει για 30 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το 25% ζυμώνει σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου παραμένει για 12 μήνες και στη συνέχεια μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Οι φιάλες, εξαιρετικά περιορισμένες, μόλις 3.300, εσωκλείουν όλη τη μαγεία αυτής της μοναδικής ποικιλίας της Σαντορίνης. «Πρόκειται για την πιο ακραία έκφραση του Ασύρτικου», υπογραμμίζει στο Grape o οινοποιός Ματθαίος Αργυρός. Ωστόσο, οι διακρίσεις για το γνωστό οινοποιείο της Σαντορίνης δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη ετικέτα. To Cuvee Monsignori 2017, κατέκτησε 97 πόντους στο διαγωνισμό του Decanter και τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό 50 Great Greek Wines. Προέρχεται από πολύ παλιούς αμπελώνες, με ηλικία τουλάχιστον δύο αιώνων και πάνω, που δίνουν μηδαμινές αποδόσεις. Ένας μέρος της ζύμωσης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και παλαιώνει για περίπου 10 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με οινολάσπες. Ένα κρασί με χαρακτήρα, ακρίβεια και μάκρος που χρειάζεται περίπου 4 χρόνια στην φιάλη για να ξεδιπλωθεί και μπορεί να παλαιώσει με άνεση για περισσότερο από μια δεκαετία μετά την σοδειά του. 

Ο Ματθαίος Αργυρός δεν φαίνεται να εκπλήσσεται από τις διακρίσεις, καθώς -όπως λέει- αποτελούν το επιστέγασμα μια προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια με τη σειρά Cuvee. «Ήμασταν σίγουροι», απάντησε σε σχετική ερώτηση του Grape, τονίζοντας ότι «οι επόμενες σοδειές είναι ακόμη καλύτερες», προετοιμάζοντας μας για αυτά που έρχονται! g

 

Δείτε Επίσης
ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!