TO WSPC SOMMELIER ACADEMY ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Ένα ακόμη μεγάλο λίθο στην επαγγελματική εκπαίδευση στον χώρο της εστίασης βάζει το WSPC με την έναρξη της λειτουργίας του WSPC Sommelier Academy, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών 4ετούς φοίτησης στον τομέα της Οινοχοΐας.

Για πρώτη φορά το WSPC εισάγει το job specific education συνδέοντας άμεσα την εκπαίδευση με την αγορά και τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για εξιδεικευμένο προσωπικό στην εστίαση, σε έναν τομέα όπου εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα κενά. 

Εκείνο που σαφέστατα διαφοροποιεί την νέα ακαδημία από τα υπόλοιπα προγράμματα σπουδών – που εννοείται ότι θα συνεχίσουν στο WSPC- είναι ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι σχεδιασμένο με έναν τέτοιο τρόπο ώστε οι σπουδαστές θα μπορούν παράλληλα να εργάζονται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε θέσεις που θα αντιστοιχούν στο κάθε έτος των σπουδών τους. 

Ελπίζει βεβαίως κανείς, ότι πλέον και οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης και όχι μόνον, θα αντιληφθούν τη σημασία που έχει η πρόσληψη ενός πραγματικού επαγγελματία προσφέροντας εκτός από την ανάλογες οικονομικές αποδοχές και δυνατότητες εξέλιξης.

Τα τέσσερα (4) Στάδια Σπουδών:

  • Sommelier Stage 1: Δείτε εδώ το Πρώτο Έτος Σπουδών
  • Sommelier Stage 2: Δείτε εδώ το Δεύτερο Έτος Σπουδών
  • Sommelier Stage 3: Δείτε εδώ το Τρίτο Έτος Σπουδών
  • Executive Sommelier: Δείτε εδώ το Τέταρτο Έτος Σπουδών
Χαιρετίζοντας την έναρξη του νέου προγράμματος σπουδών, ο πρόεδρος του WSPC και πρώτος Έλληνας Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, τόνισε ότι «προσπαθούμε να βοηθάμε τους φοιτητές μας να έχουν ένα σαφές όραμα, να ανεβαίνουν μια σκάλα και να είναι σαφής η σκάλα, και προσπαθούμε να ανεβάσουμε παράλληλα και το επίπεδο».

«Πιστεύουμε ότι στον κόσμο που ζούμε πλέον, αν δεν είσαι ικανός να ανταγωνιστείς σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός ούτε στο χωριό σου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Διευθυντής της νέας Ακαδημίας και επί της ουσίας εμπνευστής της, αφού επι χρόνια είχε το όραμα να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σχολή Οινοχοΐας, είναι ο Νίκος Λουκάκης, εισηγητής στο WSPC  αλλά και συνεργάτης του Grape, o οποίος υπογράμμισε την τεράστια ανάγκη δημιουργίας ενός προγράμματος πιστοποίησης των οινοχόων, το οποίο έλειπε από την ελληνική πραγματικότητα, παντρεύοντας τα υπάρχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSPC ,που γίνονται υπό την αιγίδα διεθνών αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το Court of Masters Sommelier (CMS), Wine & Spirits Education Trust (WSET), Wine Scholar Guild (WSG) και Beverage Standards Association (BSA),με το νέο πρόγραμμα, και δημιουργώντας έτσι την Ακαδημία που δίνει συγκεκριμένη τεχνική κατάρτιση στους σπουδαστές. 

O Διευθυντή της Ακαδημίας, Νίκος Λουκάκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία που έχει οι άνθρωποι που εργάζονται στην οινοχοΐα αλλά και στον χώρο της εστίασης γενικότερα να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συγκεκριμένη καριέρα, και αυτός είναι ο βασικός στόχος της νέας ακαδημίας. 

«Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε το όραμα με την πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε μια νέα ράτσα ανθρώπων που θα υποστηρίζει την εστίαση και θα αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτή τη δουλειά», τόνισε. 

Δείτε Επίσης
IOYNIOΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης και Διευθυντής του τομέα των Αποσταγμάτων, και πρόεδρος της ΄Ενωσης Ελλήνων Οινοχόων, Ανδρέας Ματθίδης, χαιρέτισε την αρχή του νέου εγχειρήματος, αναφερόμενος στις ανάγκες εκπαιδευμένου προσωπικού που έχει η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα ο χώρος της εστίασης και τόνισε ότι πρόκειται για την ολοκλήρωση όλων των προγραμμάτων που έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής το WSPC στην Ελλάδα .Author

  • Θάλεια Καρτάλη

    Όταν ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό της κύκλο στην εφημερίδα Καθημερινή, και με το μεγάλωμα δύο κοριτσιών ως full time job άρχισαν οι αναζητήσεις. H δίψα της για καινούργια πράγματα την οδήγησε στον δρόμο του κρασιού και στα θρανία του WSPC φθάνοντας ως το επίπεδο του DiplomaWSET . Oι εικόνες των αμπελώνων ήταν πάντα κάτι που τη γοήτευε H πορεία στη συνέχεια ήταν μονόδρομος Με τη δημιουργία του Grape έχει τη χαρά να συνδυάζει τις αγαπημένες της ασχολίες, τα ταξίδια και το γράψιμο γνωρίζοντας υπέροχους ανθρώπους στον μαγικό κόσμο του κρασιού.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!