VEDEMA 2023 – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Selene Vedema, το σημαντικότερο γεγονός για τον αμπελώνα της Σαντορίνης, επιστρέφει στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρυσι η αναβίωση της Vedema στο πολυβραβευμένο Selene Restaurant, ο θεσμός επιστρέφει το 2023 με ακόμη περισσότερα δρώμενα και ενέργειες, αλλά και με το Vedema Initiative.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 συνέβη κάτι μαγικό, ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία υπόσχεση για το μέλλον, αφού η Vedema* της Έβελυν και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη επέστρεψε στο «σπίτι» της, στο εστιατόριο Selene, και ένωσε ξανά το σαντορινιό αμπελώνα και τους ανθρώπους του κάτω από την ίδια στέγη.  Παράλληλα, χάρη στους διεθνούς φήμης και κύρους επίτιμους καλεσμένους της, αλλά και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις του διημέρου της, έστρεψε τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος, και όχι μόνο, πάνω της, και συνάμα πάνω στο νησί της Σαντορίνης.

Φέτος, στις 29-30 Σεπτεμβρίου ο θεσμός της Selene Vedema σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW επιστρέφει δυναμικά, πλαισιωμένος πλέον, όχι μόνο από τα παράλληλα οινικά, γαστρονομικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που έλαβαν χώρα πέρσι και θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά και από τις δράσεις του Vedema Initiative**.

Η πολυαναμενόμενη Selene Vedema είναι και πάλι γεγονός, όχι απλώς ως ένας θεσμός, αλλά ως το κεντρικό σημείο αναφοράς της οινικής και γαστρονομικής εξέλιξης του νησιού του ηφαιστείου.

Το συναρπαστικό διήμερο, που αναμένεται να στρέψει και πάλι όλα τα βλέμματα στα Φηρά και στο μαγικό σκηνικό του Selene, θα είναι και φέτος γεμάτο με μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους παγκοσμίως καταξιωμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Mark Andrew, σημαίνουσες οινικές προσωπικότητες, όπως ο Neil Beckett, εκδότης του περιοδικού The World of Fine Wine, μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής και φυσικά ένα απαράμιλλο 4-hands dinner, που ενώνει τη Σαντορίνη με την Κέρκυρα, το Αιγαίο με το Ιόνιο, και συνοδεύεται από μερικές από τις καλύτερες οινικές ετικέτες.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την ίδια τη Selene Vedema, τη μεγάλη γιορτή του κρασιού που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και θα φέρει όλους τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης και τα κρασιά τους στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ, ώστε το κοινό να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά και να γευτεί το σαντορινιό αμπελώνα στο ποτήρι του, θα συμβούν τα εξής:

Ο Γιάννης Καρακάσης MW θα διοργανώσει δύο εξαιρετικά masterclasses. To «Σαντορίνη vs Βουργουνδία», που θα παρουσιάσει μαζί με τον Mark Andrew MW, συνιδρυτή των Noble Rot, και το «Σαντορίνη Νυχτέρι, παρελθόν, παρόν και μέλλον» ©Antonis Eleftherakisr

Το πρώτο συναρπαστικό masterclass, το οποίο διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα παρασύρει τους επισκέπτες, πάντα με την καθοδήγηση των δύο καταξιωμένων Masters of Wine, σε ένα ταξίδι αποκάλυψης των αποχρώσεων, των διαφορών και των ομοιοτήτων που κάνουν την κάθε περιοχή μοναδική. Κατά το δεύτερο masterclass, το οποίο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, ο Γιάννης Καρακάσης MW θα ξετυλίξει το μυστήριο γύρω από το Νυχτέρι, εξερευνώντας την περίπλοκη ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, με καλεσμένους του τον Πάρη Σιγάλα και τον Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος.

O βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον πιο στενό του συνεργάτη και επικεφαλή του πολυβραβευμένου Etrusco της Κέρκυρας, τον σεφ Νίκο Μπίλλη, για ένα 4-hands δείπνο που θα συζητηθεί. Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies θα δώσουν το «παρών», ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες μία γεύση από όλα τα εστιατόρια του Ομίλου σε ένα εντυπωσιακό δείπνο 12 σταδίων με πιάτα από το Selene, το Therasia, το Botrini’s και το Koukoumavlos.

Η εικαστικός Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου θα επιμεληθεί μίας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο Attending the Deep Sea, με τα έργα των καλλιτεχνών να μοιράζονται το δικό τους βίωμα θάλασσας και να κοσμούν το υποβλητικό lobby εισόδου του Selene, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

*«Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να  δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

** Το Vedema Initiative αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου Katikies και αφορά σε ένα πλέγμα ενεργειών για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη τόσο της οινικής κληρονομιάς όσο και της γαστρονομικής παρακαταθήκης της Σαντορίνης.

Η Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το Grape.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

WINE MASTERCLASSES

-Σαντορίνη vs Βουργουνδία

Masterclass και μία συναρπαστική τυφλή γευσιγνωσία 10 προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών από τη Σαντορίνη και τη Βουργουνδία από τους Γιάννης Καρακάσης MW και Mark Andrew MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13.30-15.00)

-Νυχτέρι Σαντορίνης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Masterclass από τον Γιάννη Καρακάση MW, με τη βοήθεια των καλεσμένων του, ΠάρηΣιγάλα και Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος αντίστοιχα, στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17.00-19.00)

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Attending the Deep Sea, υπό την επιμέλεια της εικαστικού Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου.
Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τη θάλασσα στο τούνελ του Selene (19.00-22.00)

Δείτε Επίσης

SPECIAL DINNER 
Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies ενώνουν τις δυνάμεις τους, πάντα υπό την εποπτεία του Executive Chef Έκτορα Μποτρίνι, και προσφέρουν ένα μοναδικό δείπνο 12 σταδίων στο υποβλητικό περιβάλλον του εστιατορίου Selene, που θα δώσει τη ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν τα πιο διάσημα πιάτα από όλα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων Katikies (Selene, Botrini’s, Therasia, Koukoumavlos).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ Selene Vedema @ St. Joseph

Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12.00-18.00)

FOUR HANDS DINNER

Etrusco meets Selene

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene, Έκτορας Μποτρίνι, και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Μπίλλης, ο σεφ που βρίσκεται «στο τιμόνι» του πολυβραβευμένου Etrusco εδώ και 10 χρόνια, παρουσιάζουν από κοινού ένα μενού γευσιγνωσίας που ενώνει γευστικά τις κουζίνες των δύο εμβληματικών εστιατορίων σε μία απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία. Τα μοναδικά κρασιά της βραδιάς επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης MW. (Selene Restaurant, 19.00-23.00)

Πληροφορίες: https://selene.gr/

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!