VINOEURO 2024

Λίγες εβδομάδες πριν από το επίσημο EURO 2024, διεξάγεται ένα άλλο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Το Vinoeuro 2024 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οινοπαραγωγών Ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία από τις 22 έως τις 25 Μαΐου με τους ποδοσφαριστές των ομάδων να προέρχονται από τον χώρο του κρασιού. Οινοποιοί, αμπελουργοί, οινολόγοι, σπουδαστές, πωλητές.

Οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στην περιοχή Bairrada στα βορειοδυτικά της χώρας. Εκτός από το αθλητικό κομμάτι, το “UENFW Vinoeuro 2024” γιορτάζει την αγάπη για το κρασί με κάθε ομάδα να παρουσιάζει κρασιά από την περιοχή της και έτσι γίνεται πρέσβης για τη χώρα της.

Παραδοσιακές μεγάλες (οινικά) δυνάμεις θα βρεθούν απέναντι σε ανερχόμενες (οινικά) χώρες. Η γηπεδούχος Πορτογαλλία αντιμετωπίζει την Σλοβενία και η Ουγγαρία την Αυστρία για τον πρώτο όμιλο. Στο δεύτερο όμιλο συμμετέχουν: Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία και Ιταλία.

Στο περιθώριο των αγώνων οργανώνονται εκθέσεις, επισκέψεις σε οινοποιεία, πολιτιστικές δράσεις, δείπνα με τοπικούς παραγωγούς και ένα συνέδριο με θέμα: «Sport, Wine & Future»

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου Οινοπαραγωγών (UENFW) είναι ένας οργανισμός που συνδυάζει το πάθος για το ποδόσφαιρο και το κρασί. Ως ομοσπονδία, εκπροσωπεί διάφορες εθνικές ομάδες οινοπαραγωγών από όλη την Ευρώπη και επιδιώκει μια σειρά από στόχους και σκοπούς:

​Ενίσχυση της Κοινότητας: Η UENFW προωθεί την κοινότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των οινοπαραγωγών σε όλη την Ευρώπη. Μέσω του ποδοσφαίρου, ξεπερνιούνται τα σύνορα και δημιουργούνται συνδέσεις που υπερβαίνουν πολιτισμικές και γλωσσικές διαφορές.

Προώθηση του Οινοτουρισμού: Η ομοσπονδία χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως πλατφόρμα για την προώθηση του οινοτουρισμού στην Ευρώπη. Τα παιχνίδια και οι εκδηλώσεις που οργανώνει η UENFW προσελκύουν ανθρώπους από διάφορες χώρες, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία για την ανακάλυψη της πολυμορφίας της ευρωπαϊκής οινικής κουλτούρας.

Προώθηση του Αθλητισμού και της Υγείας: Η UENFW ενθαρρύνει τα μέλη της να παραμένουν ενεργά και να προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα άθλημα, αλλά και ένας τρόπος προώθησης της φυσικής κατάστασης και της ομαδικότητας.

Δείτε Επίσης

Διευκόλυνση Πολιτιστικής Ανταλλαγής: Με την ανταλλαγή εμπειριών και παραδόσεων μεταξύ των διαφόρων εθνικών ομάδων οινοπαραγωγών, η UENFW συμβάλλει στην προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει τόσο εντός όσο και εκτός του ποδοσφαιρικού γηπέδου, μέσω εκδηλώσεων και πολιτιστικών προγραμμάτων.

Υποστήριξη της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Βιωσιμότητας: Πολλοί οινοπαραγωγοί δίνουν προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητές τους. Η UENFW υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες και προωθεί φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, τόσο στην παραγωγή κρασιού όσο και στις δικές της εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!