ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Τα αμπέλια της Αγγλίας παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες σταφυλιών από αυτές που μπορούν να επεξεργαστούν τα οινοποιεία της χώρας.

Με άλλα λόγια, με την πλούσια φετινή σοδειά στην Αγγλία, δεν μπορούν να οινοποιηθούν όλα τα σταφύλια. Η ανάπτυξη και το μέγεθος των οινοποιείων δεν προλαβαίνει να συμβαδίσει με την ταχεία αύξηση των εκτάσεων που έχουν φυτευτεί και δεν μπορούν να απορροφήσουν όλη την παραγωγή.
Υπήρχαν ήδη αναφορές για υπερπαραγωγή κατά τη μεγάλη σοδειά του 2018. Από τότε, η έκταση του αμπελώνα στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκε κατά 74% φτάνοντας τα 3.928 εκτάρια, σύμφωνα με τον οργανισμό Wine GB. Αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στο αφιέρωμα του grapemag.gr στα κρασιά της Αγγλίας.

Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι άλλη μία συνέπεια του Brexit. Πολλοί παραγωγοί παρέδιδαν τα σταφύλια τους σε οινοποιεία που αναλάμβαναν την οινοποίηση για λογαριασμό τρίτων, ωστόσο, οι χωρητικότητές τους έχουν παγιδευτεί από τότε που έγινε το Brexit, καθώς η ΕΕ αναλάμβανε έως και το 40% των δαπανών για εξοπλισμό, αίθουσες γευσιγνωσίας και οινοτουριστικές εγκαταστάσεις.

Αυτά τα κονδύλια έχουν καλυφθεί αλλά όχι απόλυτα και οι διαδικασίες έγκρισης έχουν πολλή γραφειοκρατεία. Παρ’ όλα αυτά, γίνονται προσπάθειες αύξησης της χωρητικότητας των οινοποιείων για να επεξεργάζονται περισσότερα σταφύλια.

Δείτε Επίσης
ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

Ιδιαίτερα οι παραγωγοί σταφυλιών που δεν είχαν συνάψει σταθερές συμβάσεις αγοράς τώρα δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν ολόκληρη τη σοδειά τους καθώς δεν υπάρχουν αγοραστές. Στην Αγγλία λειτουργούν 200 οινοποιεία αλλά καλλιεργούνται σταφύλια σε 800 αμπελώνες. Το 2022 η παραγωγή έφτασε στα 12 εκατομμύρια φιάλες ενώ οι πωλήσεις κρασιού σε όλη τη χώρα μειώθηκαν από 9,3 εκατομμύρια σε 8 εκατομμύρια φιάλες.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!