ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Τα κρασιά που παράγονται από υβριδικές ποικιλίες (Piwi) αναμένεται να έχουν κεντρικό ρόλο στην επερχόμενη έκθεση ProWein που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2024. “Τα Piwis θα αποτελέσουν ένα από τα πιο σημαντικά trends στην έκθεση,” ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή της έκθεσης, Messe Düsseldorf. Πολλοί Ευρωπαίοι παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται με υβριδικές ποικιλίες Piwi. Για παράδειγμα, ο συνεταιρισμός Winzer Krems
βασίζεται ήδη σε τρία κρασιά από τέτοιες ποικιλίες που έχουν αναπτυχθεί στην Αυστρία: Blütenmuskateller, Donauriesling και Donauveltliner.

Με τις ανθεκτικές στους μύκητες ποικιλίες σταφυλιών καταπιάνονται όλο και περισσότεροι Ιταλοί παραγωγοί. Ο γνωστός παραγωγός λευκών κρασιών Roberto Anselmi από το Soave καλλιεργεί υβριδικές ποικιλίες όπως: Aromera, Riesling Resistente και Souvigner Gris. Η πρωτοβουλία “Zukunftsweine.de”, ένας σύνδεσμος περίπου 60 παραγωγών που παράγουν δεκάδες κρασιά από τις ποικιλίες αυτές θα πάρει μέρος στην έκθεση, ως εκπρόσωπος από τη Γερμανία. Συνολικά, τα Piwis αντιπροσωπεύουν περίπου 3,5% του συνολικού αμπελώνα στη Γερμανία.

Η προσβολή από μύκητα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη βιολογική αμπελουργία. Ωστόσο, οι φυσικές ιδιότητες των υβριδικών ποικιλιών μειώνουν τις χρήσεις οργανικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατά την περίοδο της βλάστησης και αρκούν μόνο δύο ή τρεις εφαρμογές. Αυτό συνεπάγεται μείωση του κόστους κατά περίπου 80% με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2. Τα υβρίδια θεωρούνται οι ποικιλίες σταφυλιού της επόμενης γενιάς και ένα απαραίτητο στοιχείο της μελλοντικής αμπελουργίας, σύμφωνα με ανακοινώσεις από την ProWein.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!