ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Κρασιά κάτω των 10€ για τον ταπεινό μπακαλιάρο

Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821 για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και μαζί τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Παράλληλα η μέρα αυτή είναι η μία από τις δύο ημέρες της ‘Σαρακοστής’ νηστείας του Πάσχα, που επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, λαδιού και κρασιού.

Εθιμοτυπικά την τιμητική του έχει ο μπακαλιάρος και κυρίως η συνταγή που τον θέλει πλάι πλάι με τη μυρωδάτη σκορδαλιά. Ωστόσο, το τραπέζι στολίζουν και άλλες συνταγές όπως μπιάνκο, στη σχάρα, στο τηγάνι αλευρωμένος, με κουρκούτι κοκ. Αυτό που ίσως κάποιοι από εμάς αγνοούμε είναι πως ο μπακαλιάρος ιστορικά επιλέχθηκε ως η πιο οικονομική λύση από τους μη προνομιούχους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Την τιμητική τους λοιπόν σήμερα έχουν λευκά κρασιά με χαμηλή τιμή και σπουδαίες γουλιές!

Κρασιά που ματσάρουν τη ζητούμενη οξύτητά τους με τη λιπαρότητα του πιάτου και ο αρωματικός τους χαρακτήρας τιθασεύει την αλμύρα του φαγητού προκαλώντας μία γευστική παλιγγενεσία.

· Apus Ρωμέικο Κτήμα Ντουράκη (Ρωμαίικο) 9,70€

Η ερυθρή κρητική ποικιλία Ρωμαίικο φορά τα λευκά της και μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό blanc de noir. Ευχάριστη γεύση γεμάτη νοστιμιά και κομψότητα με συγκρατημένα αρώματα, δροσερή οξύτητα και καμουφλαρισμένη λιπαρότητα. Το Κτήμα Ντουράκη ευθύνεται για ένα από τα πιο value for money κρασιά της κατηγορίας.

· Σαββατιανό, Μικροοινοποιϊα Μυλωνάς (Σαββατιανό) 9,30€

Το κάποτε ταπεινό Σαββατιανό στα χέρια χαρισματικών παραγωγών της Αττικής έχει επιδείξει ένα εντυπωσιακό πρόσωπο διεκδικώντας δικαίως την προσοχή των καταναλωτών. Εσπεριδοειδή, τροπικά και λευκά φρούτα όπως ανανάς και ροδάκινο αλλά και τραγανή οξύτητα κεντρίζουν τον ουρανίσκο χαρίζοντας γουλιές απόλαυσης.

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

· Ρετσίνα Τετράμυθος (Ροδίτης) 9,40 €

Ίσως ο καταλληλότερος συνδυασμός για τη μέρα και ιδανικός με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά καθότι το ρετσίνι κάνει καλά τη δυστροπία και τον πικάντικο χαρακτήρα της σκορδαλιάς. Μία σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής Ρετσίνας με κομψά αρώματα από εσπεριδοειδή και λευκά άνθη, καλή οξύτητα στο στόμα και ευχάριστο τελείωμα.

· 9 λευκό, Κτήμα Μουσών (Sauvignon Blanc, Trebbiano, Ασύρτικο) 7,90 €

Το οινοποιείο της Κοιλάδας των Μουσών συνδυάζει το ελληνικό Ασύρτικο με τα διεθνή Trebbiano και Sauvignon Blanc χαρίζοντας ένα λευκό τραγανό, νόστιμο και ευχάριστο για όλους. Ζουμερό φρούτο, κομψή αρωματική εξωστρέφια αναζητούν ψαράκια στο τηγάνι και αλμύρα για να συνδυαστούν. Από τις πιο συνεπείς ετικέτες τις κατηγορίας.

· ΑΤΜΑ λευκό, Οινοποιία Θυμιόπουλου (Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο) 8,90 €

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος συνδυάζει πρωτότυπα το Ξινόμαυρου σε λευκή οινοποίηση μαζί με τη βασίλισσα Μαγαλουζιά δείχνοντας πως πέρα από τη μαεστρία του στα κόκκινα και τα λευκά του τα πάνε περίφημα. Ευχάριστη και νόστιμη γουλιά με μπόλικο φρούτο, δροσερή οξύτητα που τακτοποιεί το στόμα και φυσικά χαμογελαστη επίγευση.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!