ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ PAROS FARMING COMMUNITY

Η συνεργασία της Deals με την Paros Farming Community, τρέχει εδώ και λίγους μήνες, με την συμφωνία για αποκλειστική διανομή των προϊόντων του Συνεταιρισμού της Πάρου από τη γνωστή εταιρεία. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των κρασιών είχε γίνει στην Πάρο στις αρχές του καλοκαιριού ενώ τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, άνθρωποι από τον χώρο της εστίασης είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν σε event που οργανώθηκε στο εστιατόριο Merceri. Πάμε να δούμε τί συμβαίνει στην Πάρο.

Η Paros Farming Community είναι η μετονομασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Πάρου που άλλαξε όχι μόνο κατ’ όνομα αλλά και ουσιαστικά. Με την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στο μετοχικό σχήμα αλλά και στη διοίκηση, έχουν αρχίσει να μπαίνουν βάσεις για ποιοτική αναβάθμιση. Διευθυντής της Paros Farming Community είναι ο Γιώργος Νικηφορίδης, οικονομικός διευθυντής της Tethys, Family Office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη. Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια. «Πρώτο μέλημα για την ομάδα μας, είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων του Συνεταιρισμού. Από την αρχή έχουμε στόχο την συνέπεια στην ποιότητα που αποτελεί το κυριότερο θεμέλιο μιας διαχρονικά επιτυχημένης εμπορικής παρουσίας» λέει ο κύριος Νικηφορίδης. Το οινικό κομμάτι του project που είναι και η κύρια δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, βρίσκεται στα χέρια του Δημήτρη Μανσόλα και της Μαρίας Ταμιολάκη από την Hetero Wines. Δουλεύουν με την ίδια προσήλωση στο τρίπτυχο αμπέλι, οινοποιείο, κρασί αλλάζοντας τις παραμέτρους που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα.
Εκπαίδευση και συνεργασία με τους αμπελουργούς του νησιού, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής, ανάδειξη του μοναδικού terroir του νησιού.

Από τον τρύγο του 2022 κυκλοφόρησαν τέσσερα κρασιά με την ετικέτα Σειράδι. Στη γλώσσα των αμπελουργών είναι η γραμμή των πρέμνων στον αμπελώνα. Μεταφορικά σηματοδοτεί τη σύνδεση του χθες με το σήμερα και το αύριο, όπως μας λέει η Μαρία Ταμιολάκη. Μονοποικιλιακή Μονεμβασιά (ΠΟΠ Πάρος) για το λευκό και Μανδηλαριά με Μονεμβασιά για το ροζέ. Τo Σειράδι Cuvee Τόπος είναι μια Μονεμβασιά με μικρή παραμονή σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια ενώ το ερυθρό κρασί της σειράς είναι μια καλοδουλεμένη Μανδηλαριά δεξαμενής.

Η Πάρος έχει ιστορία αιώνων στο κρασί κι αν είχε χαθεί για μία μεγάλη περίοδο η ποιότητα, τα τελευταία χρόνια έχει μπει και πάλι σε ανοδική τροχιά και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία ανθρώπων με όραμα.Η προσπάθεια της Paros Farming Community για την ανάδειξη του μοναδικού αμπελώνα με τις τοπικές ποικιλίες βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση.

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!