ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΣΕ ΑΣΚΟ

Εμφιαλωμένο κρασί σε συσκευασία ασκού.

Μια νέα, ανακυκλώσιμη και εξαιρετικά ελαφριά φιάλη κρασιού τύπου Μπορντό παρουσιάστηκε από την Green Gen Technologies στη Γαλλία. Ζυγίζει μόλις 130 γραμμάρια, μαζί με το καψίλιο και το πώμα και έχει παρόμοια κατασκευή με τον ασκό (Bag-in-Box). Στο εσωτερικό του χάρτινου κελύφους, το οποίο κατασκευάζεται από φυτικές ίνες, υπάρχει μια πλαστική σακούλα που συστέλλεται ανάλογα με την ποσότητα του κρασιού. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η φιάλη προσφέρει την κατάλληλη προστασία από το φως και τις αλλαγές της θερμοκρασίας και είναι αδιαπέραστη στο οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα.

Η άδεια φιάλη μπορεί εύκολα να διαχωριστεί στα πλαστικά και χάρτινα μέρη της για σωστή απόρριψη. Η εταιρεία startup Green Gen Technologies, που υποστηρίζεται από την LVMH, περιγράφει την ανάπτυξή της ως μία από τις «λύσεις συσκευασίας κρασιού με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2» και αναφέρει ότι έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες για 1,6 εκατομμύρια φιάλες, οι οποίες θα αρχίσουν να παραδίδονται από τις 15 Οκτωβρίου. Η φιάλη κοστίζει από 0,70 έως 0,90 ευρώ ενώ μπορεί να προσαρμοστεί για παραγγελίες των 1.600 τεμαχίων με επιπλέον κόστος. Οι γυάλινες συσκευασίες αποτελούν έως και το 40% του αποτυπώματος CO2 των οινοποιείων.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!