ICE WINE ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

Το οινοποιείο Löffler από το Markgräflerland (στο Baden της Γερμανίας) λανσάρει στην αγορά το πρώτο ice wine χωρίς αλκοόλ. Η εταρεία ειδικεύεται σε κρασιά χωρίς αλκοόλ και προσφέρει ήδη αρκετές ποικιλίες. Σε συνεργασία με τον Γάλλο ειδικό Frédéric Chouquet-Stringer, πρόσθεσε  μια ακόμη ξεχωριστή ποικιλία στο χαρτοφυλάκιό της. Για το ice wine χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από την παραδοσιακή τοπική ποικιλία Gutedel που τρυγήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου 2024, σε θερμοκρασία -8°C. Στα μισά από τα 700 λίτρα του κρασιού αφαιρέθηκε το αλκοόλ.

«Η ζύμωση σταμάτησε στο 8% vol. και με τα σάκχαρα στα 157 γραμμάρια/λίτρο. Λόγω αυτής της πολύ ιδιαίτερης ισορροπίας, δεν προσθέσαμε επιπλέον ζάχαρη για την αποαλκοολοποίηση, αλλά έπρεπε να ενισχύσουμε την οξύτητα στο κρασί, να το θειώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε σορβικό κάλιο (φυσικό συντηρητικό) κατά την εμφιάλωση», εξηγεί ο Frédéric Chouquet-Stringer.

Για τόσο μικρές ποσότητες, η αποαλκοολοποίηση είναι δυνατή μόνο με αντίστροφη όσμωση, με ελάχιστο όγκο τα 300 λίτρα. «Ανησυχούσα ότι ένα ice wine χωρίς αλκοόλ θα είχε γεύση φρουτοχυμού, αλλά αυτό δεν ισχύει καθόλου. Με τα αρώματα ζύμωσης και τα 157 γρ/λ σάκχαρα, το περιεχόμενο είναι καταπληκτικό», λέει ο Chouquet-Stringer.

Δείτε Επίσης

Οι 840 φιάλες (0,375 λ) που έχουν παραχθεί είναι ήδη διαθέσιμες και η λιανική τιμή της φιάλης ανέρχεται στα 34,90 ευρώ.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!