ΣΤΟ HALL OF FAME Η SUSANA BALBO

Το Hall of Fame του Decanter για το 2024 και το βραβείο Rising Star του περιοδικού απονεμήθηκαν σε δύο γυναίκες, σπουδαίες προσωπικότητες του κόσμου του κρασιού: τη Susana Balbo και την Pascaline Lepeltier.

Η Susana Balbo, πρωτοπόρος οινοποιός από την Αργεντινή, βραβεύθηκε με το Decanter Hall of Fame 2024. Είναι γνωστή ως η «Βασίλισσα του Torrontés» για τη δουλειά της με αυτή την ποικιλία και υπήρξε η πρώτη γυναίκα οινοποιός στη Νότια Αμερική.

Η Balbo συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση της διεθνούς φήμης των κρασιών της Αργεντινής και συνεχίζει να ηγείται του δικού της οινοποιείου, Susana Balbo Wines ενώ έχει εμπνεύσει και καθοδηγήσει πολλούς αμπελουργούς και οινοποιούς που θήτευσαν δίπλα της και στη συνέχεια έστησαν τα δικά τους project.

Πέρα από την εξαιρετική της καριέρα, έχει ασχοληθεί με τα κοινά καθώς διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Wines of Argentina και υπηρέτησε ως βουλευτής της Μεντόζα. «Η παραλαβή αυτού του διακεκριμένου βραβείου, για το οποίο είμαι πολύ περήφανη, με έκανε να σκεφτώ βαθιά πώς να εκφράσω τα συναισθήματα που μου γεννά, αλλά νομίζω ότι όλα μπορούν να συνοψιστούν σε μια βαθιά ευγνωμοσύνη», λέει η Balbo για την βράβευσή της.

Η Pascaline Lepeltier, μια από τις κορυφαίες οινοχόους στον κόσμο, κέρδισε το βραβείο Decanter Rising Star 2024. Γνωστή για το πάθος της για τα βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά, έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος του κρασιού.

Δείτε Επίσης
ΑΝΟΙΧΤΑ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ

Η Lepeltier πρόσφατα δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο, το Mille Vignes (στην αγγλική έκδοση ως One Thousand Vines), ένα έργο που έλαβε εξαιρετικές κριτικές για την εμβρίθεια και την πρωτοτυπία του.

Οι δύο αυτές γυναίκες συνεχίζουν να καινοτομούν και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κόσμου του κρασιού, τόσο με τις επαγγελματικές τους επιτυχίες όσο και με τη βαθιά γνώση και αφοσίωσή τους.

Η λίστα με τους ανθρώπους  που έχουν κατακτήσει το βραβείο Hall of Fame του Decanter, περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως η Jancis Robinson, ο Robert Mondavi, ο Aubert de Villaine και ο Robert Parker, μεταξύ άλλων. Το βραβείο τιμά οινοποιούς, κριτικούς και άλλες επιδραστικές προσωπικότητες που έχουν διαμορφώσει σημαντικά την παραγωγή, εκπαίδευση ή προώθηση του κρασιού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2024, η Susana Balbo γίνεται η πρώτη Αργεντινή γυναίκα που λαμβάνει αυτή την περίοπτη διάκριση, υπογραμμίζοντας την επιρροή της στη διεθνή σκηνή της αμπελουργίας.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!