Ο διαγωνισμός Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στον χώρο του ελληνικού κρασιού, γιορτάζει φέτος την 25η του διοργάνωση. Από την πρώτη του διεξαγωγή το 1999, ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την ελληνική οινοποιία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τόσο των καθιερωμένων οινοποιείων όσο και των νεότερων παραγωγών που αναζητούν αναγνώριση και αξιολόγηση από διακεκριμένους κριτές.
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, με τη συμμετοχή 30 έμπειρων κριτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους βρίσκονται 3 Master Sommeliers, 2 Masters of Wine και 4 υποψήφιοι για τον τίτλο του MW. Ο πρόεδρος του διαγωνισμού, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, ηγείται της διαδικασίας, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, όπως ο Roderick Smith MW, πρόεδρος του Institute of Masters of Wine, και ο Ronan Sayburn MS, διευθύνων σύμβουλος του Court of Master Sommeliers.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, ενώ η τελετή απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025, στο Ωδείο Αθηνών. Κατά την εκδήλωση, θα απονεμηθεί και το καθιερωμένο “Greek Wine Industry Award” σε προσωπικότητα που έχει συμβάλει στην προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Φέτος, το βραβείο θα απονεμηθεί στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Σπηλιάδη, ιδιοκτήτη των εστιατορίων “Milos”, για τη συνεισφορά του στη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτιστικής κληρονομιάς παγκοσμίως.