ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΕΦ

Νίκος Ιωαννίδης

Η υψηλή γαστρονομία τιμά τον Jacques Pépin: μια εβδομάδα εκδηλώσεων με αποκορύφωμα το δείπνο στο The French Laundry

Η Napa Valley ετοιμάζεται να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους δασκάλους της γαστρονομίας  του 20ό και 21ο αιώνα. Ο Jacques Pépin, σεφ, συγγραφέας, παρουσιαστής, ζωγράφος και δάσκαλος, γιορτάζει τα 90 του χρόνια και η μαγειρική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, και όχι μόνο, οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προσφορά του. Η κορυφαία στιγμή των εορτασμών θα είναι το επετειακό δείπνο στο The French Laundry, το εστιατόριο του Thomas Keller στο Yountville της Καλιφόρνια, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2025.

Ο ίδιος ο Jacques Pépin θα είναι παρών στη βραδιά που διοργανώνει ο στενός του φίλος και βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ Thomas Keller. Οι προσκεκλημένοι θα ξεκινήσουν την εμπειρία τους στην κουζίνα του The French Laundry, με σαμπάνια Billecart-Salmon και εκλεκτά canapés. Θα ακολουθήσει ένα γευσιγνωστικό μενού υψηλού επιπέδου, με πιάτα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χαβιάρι Regiis Ova και λευκή τρούφα, συνοδευόμενα από κρασιά που επιλέχθηκαν προσεκτικά για το event,  στις επιλογές αυτές θα δεσπόζει το θρυλικό Harlan Estate. Κάθε επισκέπτης θα πάρει ένα μοναδικό αναμνηστικό: ένα εικονογραφημένο μενού υπογεγραμμένο από τον Jacques Pépin, ένα αντίτυπο του βιβλίου του The Art of Jacques Pépin με την υπογραφή του, και ένα ιδιαίτερο δώρο από τον σεφ Keller.

Η εκδήλωση, είναι ήδη soldout, αν και κάθε εισιτήριο, κοστίζει 5.000 δολάρια. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Jacques Pépin Foundation, ενός οργανισμού που προσφέρει μαγειρική και επαγγελματική εκπαίδευση σε άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο.

 Το δείπνο της 1ης Νοεμβρίου με τον Thomas Keller είναι η κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν έντεκα ημέρες στην Καλιφόρνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δείπνο με τους Jacques και Claudine Pépin στο TORC (23 Οκτωβρίου), το “Le Grand Pique-Nique” με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων σεφ (25 Οκτωβρίου), ζαχαροπλαστικά pop-ups και συνομιλίες με pastry chefs (26 Οκτωβρίου), υπογραφή βιβλίου στο Hestan Napa (28 Οκτωβρίου), μια μοναδική pairing εμπειρία στο Cyrus (29 Οκτωβρίου), και την εκδήλωση «The Art of Being Jacques» με τη συνεργασία του Penfolds και του Philip Tessier (30 Οκτωβρίου). Κάθε εκδήλωση, μοναδική στον χαρακτήρα της, αποτίει φόρο τιμής σε μια ζωή αφιερωμένη στη μετάδοση της γνώσης.

Το εορταστικό πρόγραμμα εντάσσεται στο μεγαλύτερο project του Jacques Pépin Foundation, με τίτλο 90/90 Celebration Series, που περιλαμβάνει 90 δείπνα από 90 διαφορετικούς σεφ σε όλη τη χώρα, πάντα με σκοπό τη στήριξη της εκπαίδευσης μέσω της γαστρονομίας. Σε έναν κόσμο όπου η πρόσβαση σε ποιοτική κατάρτιση δεν είναι δεδομένη, ο Jacques Pépin, στα 90 του χρόνια, συνεχίζει να εμπνέει μια νέα γενιά επαγγελματιών – με το πιρούνι, το πινέλο και τη σοφία του.

TAGS

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!