ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

grape

Η Οινογνωσία 2026 φέρνει το κρασί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Μια βραδιά αφιερωμένη στο κρασί, την ιστορία και τον πολιτισμό θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 3 Ιουλίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Οινογνωσία 2026».

Από τις 19:30 έως τις 22:30, ο αύλειος χώρος του μουσείου μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης για φίλους του κρασιού, με 15 οινοποιεία να παρουσιάζουν τις ετικέτες τους σε μια υπαίθρια έκθεση γευσιγνωσίας με ελεύθερη είσοδο.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχει το masterclass «Από το Συμπόσιο στο Ποτήρι», με επιμέλεια και παρουσίαση από τη Χημικό – Οινολόγο Αντιγόνη Μπατσάκη. Μέσα από την παρουσίαση αναδεικνύεται η σημασία του αρχαίου συμποσίου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Αρχαίας Ελλάδας, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τοπικές ετικέτες Μαλαγουζιάς, συνδέοντας την ιστορική παράδοση με τη σύγχρονη οινική παραγωγή της περιοχής.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο για το masterclass απαιτείται δήλωση συμμετοχής, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο [email protected].

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί στην Κεντρική Πλατεία Θήβας με ζωντανή μουσική από τους Swingin’ Cats, από τις 22:30 έως τις 00:30. Παράλληλα, τα καταστήματα εστίασης της πόλης συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση, προσφέροντας τοπικές ετικέτες κρασιού και ειδικά wine pairings, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συνεχίσουν την οινική τους εμπειρία και μετά το τέλος της γευσιγνωσίας.

TAGS.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!