Επέστρεψαν από το διάστημα και βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ινστιτούτο Οίνου του Bordeaux όπου και θα μελετηθούν, δώδεκα φιάλες ερυθρού κρασιού και 320 κληματίδες μετά από ένα χρόνο παραμονής τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τα 12 Bordeaux προσθαλασσώθηκαν ανοικτά των ακτών της Φλόριντα και πρόκειται να μεταφερθούν στη Γαλλία μέχρι το τέλος του μήνας. Πώς βρέθηκαν όμως τα κρασιά αυτά στο Διάστημα; Πρόκειται για ένα πείραμα μιας νέας start up, της Space Cargo Unlimited η οποία θέλει να μελετήσει όλες τις πιθανές αλλαγές που μπορεί συμβαίνουν στο κρασί αλλά και στο DNA των κληματίδων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον διαστημικό σταθμό. Η ταυτότητα των κρασιών δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, πρόκειται ωστόσο για κρασιά προερχόμενα από έναν παραγωγό και μια σοδειά. Εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει τους οργανωτές του πειράματος είναι να δουν τις επιδράσεις της έλλειψης βαρύτητας στην εξέλιξη του κρασιού, καθώς επίσης και τη δυνατότητα προσαρμογής των κληματίδων σε συνθήκες ακραίου στρες.