Δάση, λόφοι, βράχια αλλά και αμπέλια περιβάλλουν το περίφημο Mezzacorona στην Ιταλία. Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες κοινοπραξίες κρασιού, που χρονολογείται από το 1904, από το Τrento έως το Bolzano, περιοχές όπου καλλιεργούνταν αμπέλια ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή, με ντόπιες ποικιλίες όπως οι Teroldego, Marzemino και Lagrein.
Όπως ακριβώς και τα κρασιά του, έτσι και το οινοποιείο είναι ένας συνδυασμός έντονων σχημάτων, ένα κολάζ εύπλαστων μορφών και υλικών που εναρμονίζονται με την καμπυλότητα των λόφων, ενώ ταυτόχρονα έρχονται σε δημιουργική αντίθεση με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως ο πορφυρός λίθος, το ενισχυμένο τσιμέντο, οι δοκοί από πλαστικοποιημένο ξύλο, τα φύλλα γυαλιού και οι γαλβανισμένες περσίδες.
Κάθε στοιχείο και κάθε χώρος εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, όλοι όμως χαρακτηρίζονται από τη ρευστότητα και την αίσθηση ενότητας που αποπνέει συνολικά το οινοποιείο. Εντυπωσιακό στοιχείο της κατασκευής αποτελεί η κυματοειδής στέγη από ξύλο, που θυμίζει βλαστούς από αμπέλια, ενώ λειτουργεί και ως πειραματικός αμπελώνας.
Ακριβώς απέναντι, στην άλλη πλευρά του οινοποιείου, βρίσκεται η αίθουσα συναυλιών, ένα εξωτερικό αμφιθέατρο κατάλληλο για καλοκαιρινές συναυλίες, ενώ στη μέση δεσπόζει η λεία και γραμμική πτέρυγα της διοίκησης, που προστατεύεται από τον ήλιο χάρη σε μια σκεπή από ανοξείδωτο ατσάλι.
Ωστόσο τη νύχτα μετατρέπεται σε μια εντυπωσιακή διάφανη επιφάνεια που αποκαλύπτει το εσωτερικό του οινοποιείου και τις δραστηριότητές του. Τέλος, ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει το ιστορικό κελάρι, το οποίο φιλοξενεί λαμπερές βραδιές και ιδιαίτερες συναντήσεις, με κεντρικό άξονα τα εκλεκτά κρασιά και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής του Trento.¶