Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο…
Το εστιατόριο Botrini’s έκλεισε 13 χρόνια από την ίδρυσή του και στους εορτασμούς για τα φετινά γενέθλια πρωταγωνίστησαν τα κρασιά από το οινοποιείο της Eva Fricke. Η Γερμανίδα οινοποιός, έχει ξεχωρίσει μέσα από τη δουλειά της στο Etville, ένα μικρό χωριό στη ζώνη του Rheingau. Τα αμπέλια και τα γραφικά χωριά της περιοχής, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ενώ το ανάγλυφο, ο καιρός αλλά και το έδαφος συνθέτουν το ιδιαίτεορ terroir που δίνει εξαιρετικά κρασιά. Τα Riesling της Fricke που φτάνουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για την κάβα του ετσιατορίου, τη μία ημέρα παρουσιάστηκαν σε ένα masterclass και την άλλη δημιούργησαν την αφορμή για ένα μοναδικό pairing στο εορταστικό δείπνο των γενεθλίων του εστιατορίου.
Τα κρασιά που δοκιμάστηκαν έδωσαν μια εξαιρετική εικόνα της ποικιλίας και της δυναμικής της όπως εκφράζεται στο Rheingau, κυρίως όμως οι ομοιότητες και οι διαφορές τους ήταν εκείνες που έκαναν τους τυχερούς που συμμετείχαν στο masterclass, να καταλάβουν τη σημαντικότητα των διαφορετικών εδαφών, των μεθόδων οινοποίησης αλλά και της επιρροής του κλίματος κάθε χρονιάς στο τελικό αποτέλεσμα.
Το πρώτο flight περιλάμβανε τρία Riesling από το αμπελοτόπι Krone που βρίσκεται στο Lorch (το βορειότερο άκρο της ζώνης του Rheingau) σε τρεις διαφορετικές χρονιές (2015, 2018, 2021). Ακολούθησε άλλο ένα αμπελοτόπι, το Schlossberg που έχει επίσης εδάφη με σχιστόλιθο, σε τρεις χρονιές (2015, 2020, 2023. Τα πιο γλυκά Spätlese (που σημαίνει “όψιμος τρύγος” καθώς ο τρύγος γίνεται δύο εβδομάδες αργότερα) ήταν και αυτά από το Lorch Schlossberg και ήταν το Riesling του 2015, του 2016 και του 2022.
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο εορταστικό δείπνο, έγινε η σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου. Με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που περιλάμβανε κάποια από τα διαχρονικά πιάτα του εστιατορίου αλλά και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη. Τα πιάτα αυτά συνοδεύτηκαν από Rieslings του οινοποιείου ‘Eva Fricke’.
Το Botrini’s γιόρτασε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Eva Fricke τα 13α γενέθλια του, ενώ έκλεισε και 10 συνεχόμενα χρόνια που κατακτά ένα αστέρι Michelin. Πήρε για πρώτη φορά αστέρι το 2014 και από τότε κάθε χρόνο βραβεύεται από τον οδηγό. Η φιλοσοφία του εστιατορίου παραμένει σταθερή όλα αυτά τα χρόνια όπως άλλωστε και η ποιότητα και η φιλοξενία. Στο επίκεντρο βρίσκεται η απόπειρα συνύπαρξης των αντιφατικών στοιχείων που υπάρχουν στον κόσμο της γαστρονομίας: αγροτική και «επιστημονική» κουζίνα, νοσταλγία και καινοτομία, θάλασσα και γη, Απολλώνιο και Διονυσιακό, όπως λένε οι άνθρωποι του εταιτορίου. Η προσπάθεια τους να ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε μια αυθεντική και γαστρονομική εμπειρία που αντανακλά την ελληνική παράδοση συνεχίζεται.