Η ΑΛΙΣΑΧΝΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Τέχνη, κρασί και γεύσεις. Τρίπτυχο εξαιρετικά ισορροπημένο στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, αρκετά μακριά από τα υπερτουριστικά Φηρά και τον συνωστισμό της Οίας. Η Αλισάχνη, είναι λεπτό στρώμα από αλάτι που επικάθεται στα βράχια όταν εξατμίζεται το νερό. Είναι κι ένας χώρος, ένα περιβάλλον που σε εμπνέει να ηρεμήσεις και να απολαύσεις αυτό που έφτιαξαν η Νατάσα Νικολέτου και ο Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος. Γλύπτρια και ζωγράφος εκείνη, sommelier αυτός. Ένωσαν τα πάθη τους και την αγάπη τους και απλώνουν τη φιλοξενία τους σε κάθε επίπεδο.

Το κελάρι, η παλιά κάναβα είναι γεμάτο με κρασιά. Ο Αλέξανδρος έχει κάνει τις επιλογές. Υπάρχουν όλα σχεδόν τα Ασύρτικα της Σαντορίνης από τις απλές μέχρι τις premium και μάλιστα σωστά τιμολογημένα για τα δεδομένα του νησιού. Μαζί τους και κάποιες σπάνιες κυκλοφορίες, πολλές φιάλες από παλιές χρονιές, αλλά και ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο, τόσο από μεγάλα οινοποιεία, όσο και άγνωστες στους πολλούς, εξαιρετικές δουλειές μικρών παραγωγών. Συνδυάζονται στο τραπέζι με πιάτα γεμάτα γεύση. Ψάρια, θαλασσινά και κρέατα αλλά και vegan επιλογές, όλα σε δημιουργικές εκδόσεις. Ωμά, σαλάτες, ψητά και μαγειρευτά κυρίως με βάση παραδοσιακές συνταγές, εκτελεσμένες “αλλιώς”. Τα ντολμαδάκια είναι γεμισμένα με θαλασσινά και κρέμα τυριού. Η “Αθηναϊκή” είναι με μπλε καβούρι, το παστίτσιο με μοσχαρίσια ουρά. Οι εγκρατείς επιβραβεύονται με τα γλυκά, που έρχονται για να κερδίσουν τις εντυπώσεις, όπως σε κάθε μεγάλο φινάλε. Σαραγλί με παγωτό μαστίχα και ξηρούς καρπούς.

Η διακόσμηση του χώρου είναι έργο της Νατάσας. Πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους με κυρίαρχο στοιχείο τον άνθρωπο και τη θάλασσα, πότε ξεχωριστά και σε πολλές περιπτώσεις σε μία αρμονική συνύπαρξη, σε άλλες σε μία αέναη μάχη. Στη γκαλερί τα έργα τέχνης έχουν ταυτότητα, ουσία και συναισθηματισμό, όπως η δημιουργός τους. Συνθέσεις με ξύλο και γλυπτά από αλουμίνιο, μοναδικά κοσμήματα και κεραμικά. Αγαλματίδια με έντονα χρώματα που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει μέσα από παιδικά όνειρα όπως και οι κλασσικές μορφές των παραμυθιών. Όλα σχεδιασμένα από την ίδια, με την επιρροή από το νησί να είναι εμφανής στο σχέδιο και στην ύλη.

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!