ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ FBI
ΣΕ ΚΑΒΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το FBI έκανε έφοδο την Τρίτη σε μια ιστορική κάβα της Νέας Υόρκης, το κατάστημα Sherry-Lehmann Wine & Spirits στην Park Avenue. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κατάστημα με παγκόσμια φήμη που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων σπάνιων και ακριβών κρασιών.
Τα Μέσα Ενημέρωσης στις ΗΠΑ έχουν αποκαλύψει πολλές πτυχές μιας ιστορίας που ξετυλίγεται τα τελευταία χρόνια γύρω από τo Sherry- Lehmann και απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του ειδικού οινικού τύπου και όχι μόνο. Το κατάστημα Sherry-Lehmann είναι αντικείμενο ποινικής έρευνας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και σύμφωνα με τους New York Times, εννέα δεκαετίες μετά την ίδρυσή του βρίσκεται σε γενική κρίση. Από τη μία αντιμετωπίζει αγωγές από πελάτες για αδυναμία παράδοσης κρασιών που είχαν προπληρωθεί. Παράλληλα έχει χρέη 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους και, σύμφωνα με αναφορές, κινδυνεύει με έξωση. Σύμφωνα με την New York Post, το μαγαζί της λιανικής δεν λειτουργεί το τελευταίο διάστημα. Έχει κατεβάσει ρολά μετά από διαταγή παύσης λειτουργίας για πώληση οινοπνεύματος χωρίς άδεια.

Την Τρίτη 25 Ιουλίου, οι πόρτες ήταν ανοιχτές καθώς πράκτορες του FBI βρέθηκαν έξω από την κάβα. Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες της πόλης: “Ήταν μια συγκλονιστική εικόνα για έναν έμπορο που αποτελεί θεσμό για τη Νέα Υόρκη, καθώς από τα ράφια του έχουν ψωνίσει κατά καιρούς η Greta Garbo, ο Mick Jagger και ο Harrison Ford, μια κάβα που για δεκαετίες αποφάσιζε ποια κρασιά θα αγόραζε η ελίτ της πόλης”. Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα, το FBI πραγματοποίησε εφόδους και σε άλλα σημεία της πόλης που συνδέονται με το Sherry-Lehmann, όπως το Blue Hill Plaza.

Οι ιδιοκτήτες του Sherry-Lehmann, Shyda Gilmer και Kris Green, και ένας δικηγόρος της εταιρείας, δεν απάντησαν σε emails δημοσιογράφων στα οποία τους ζητήθηκε να σχολιάσουν τις ειδήσεις.

Το 1978, ο Andy Warhol επισκέφθηκε την κάβα για να υπογράψει μπουκάλια Chateau Mouton Rothschild του 1975, το κρασί που έχει ένα δικό του έργο τέχνης στην ετικέτα. Οι υπάλληλοι του καταστήματος κάλυψαν την υπογραφή με διάφανη μεμβράνη και αύξησαν την τιμή.

“Αν ο Βάκχος είχε μια κάβα, αυτή θα ήταν το Sherry-Lehmann”, γράφτηκε κάποτε στο Zagat Guide.
Για πολλά χρόνια, το Sherry-Lehmann  θεωρούνταν από τους ρυθμιστές της αγοράς των ΗΠΑ για μεγάλα brand κρασιού από όλο τον κόσμο.
Οι ιδρυτές του, οι αδελφοί Jack και Sam Aaron, ήταν εκείνοι που άλλαξαν το τι έπιναν οι Νεοϋορκέζοι, αφού τους μύησαν στη Dom Perignon το 1947 και στο Château Pétrus στα 60’s.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι ιδιοκτήτες του Sherry-Lehmann ίδρυσαν μια ξεχωριστή επιχείρηση που νοικιάζει storage rooms σε πελάτες για τα ακριβά κρασιά που αγόραζαν. Σύμφωνα με τους Times, υπάλληλοι της κάβας δήλωσαν ότι το Sherry-Lehmann πούλησε ήδη αποθηκευμένες από πελάτες σπάνιες φιάλες κρασιών, σε άλλους πελάτες, κάτι που οι ιδιοκτήτες έχουν αρνηθεί. Πελάτες της Wine Caves έχουν δηλώσει ότι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε κρασιά που είχαν αγοράσει.
Το Sherry-Lehmann διέψευσε επίσης ότι είχε ορίσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση συμβολαίων για μελλοντικές πωλήσεις κρασιού και είπε ότι η μη παράδοση ορισμένων κρασιών οφειλόταν σε εξωτερικές καθυστερήσεις όπως οι δασμοί.
Οι ιδιοκτήτες του είχαν δηλώσει τον Ιανουάριο, ότι “τα κρασιά που καθυστέρησαν να παραδοθούν, θα αγοραστούν και θα παραδοθούν μέσα στο 2023”.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!