ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

Θετική διάθεση για τη σωτηρία της Τσάνταλη, αλλά μακριά ακόμα από μια οριστική λύση

Η εταιρεία Τσάνταλης βρίσκεται εδώ και μήνες σε δεινή κατάσταση έχοντας αναστείλει τις δραστηριότητές της. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και για πρώτη φορά φέτος δεν έκανε τρύγο μετά από 132 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ και για να έχουμε μια καθαρή εικόνα σχετικά με τις πληροφορίες περί εξαγοράς της Τσάνταλης επιχειρήσαμε απευθείας επικοινωνία με τον κύριο Ηλία Γεωργιάδη, η εταιρεία “Ελληνικά Οινοποιεία” του οποίου έχει επενδύσει ήδη στην αναζωογόνηση της  “Μπουτάρης Οινοποιιτική”  και της  “Ιόλη”.

Όπως μας είπε, μια συμφωνία για τη σωτηρία της ιστορικής εταιρείας “Τσάνταλης”, είναι αρκετά πολύπλοκη, καθώς εξαρτάται κυρίως από τις τράπεζες που έχουν στα χέρια τους τα δάνεια της εταιρείας. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη, δεδομένου ότι τα δάνεια αυτά βρίσκονται σε μια “γκρίζα” περιοχή αυτήν την περίοδο, πριν καταλήξουν στα χέρια τρίτων. Επομένως, δεν είναι βέβαιο, αν οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με τις πιστώτριες τράπεζες ή τον νέο ιδιοκτήτη των δανείων.
Η διάθεσή μας είναι ξεκάθαρα θετική”, μας λέει ο Ηλίας Γεωργιάδης “και ανάλογα θετική είναι και η διάθεση των ιδιοκτητών”. Μια έμπρακτη απόδειξη της θετικής διάθεσης είναι η μίσθωση του αμπελώνα και των μικρών οινοποιείων (και όχι του κεντρικού), προκειμένου οι υποδομές να παραμείνουν λειτουργικές και να μην απαξιωθούν μέχρι τελικά να βρεθεί κάποια λύση.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την εύρεση λύσης είναι άγνωστος, ωστόσο, όπως μας λέει ο Ηλίας Γεωργιάδης, η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη από την εξαγορά της Μπουτάρη, η οποία χρειάστηκε πάνω από ένα έτος διαπραγματεύσεων.

Author

  • Γιάννης Μουρατίδης

    Ανεξάρτητος δημοσιογράφος εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Ασχολήθηκα πριν από δύο χρόνια με την αγορά των τροφίμων στο πλαίσιο επιχειρηματικού ρεπορτάζ και με το κρασί ερασιτεχνικά. Οπότε στο Grape μου δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσω επάγγελμα και ευχαρίστηση.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!