50 GGW VOL 3

Το 50 Great Greek Wines (50 GGW) εξελίσεται και στην τρίτη έκδοσή του εμφανίζεται ανανεωμένο σε κάθε διάσταση. Στο διαγωνιστικό κομμάτι, στις κατηγορίες των κρασιών, στην προέλευσή τους, στους κριτές και στην αισθητική με την ελληνική μυθολογία στο επίκεντρο. Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών για τα φετινά events η ολοκληρωμένη και δημιουργική πλατφόρμα προβολής και διαλόγου του ελληνικού κρασιού, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Το διαγωνιστικό σκέλος θα πραγματοποιηθεί στις ιστορικές κάναβες του Selene στη Σαντορίνη στις 25-28 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση απονομής, όπου θα ανακοινωθούν τα 50 καλύτερα κρασιά από αυτά που συμμετείχαν, θα πραγματοποιηθεί στο Grand Resort Lagonissi στις 20 Οκτωβρίου 2023.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, παρουσίασε τη φετινή, τρίτη έκδοσή του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες αλλαγές που θα ενσωματωθούν:

    • Από τη φετινή χρονιά, η ανακοίνωση των 50 νικητών θα γίνεται πλέον όχι βάσει κατάταξης αλλά αλφαβητικά με την αρίθμηση να υπάρχει μόνο στους νικητές των επιμέρους κατηγοριών, οι οποίες ανανεώνονται και ενισχύονται.
    •  Σημαντική καινοτομία αποτελεί η δυνατότητα για συμμετοχή που δίνει το 50 GGW | 2023 σε κρασιά του πολλά υποσχόμενου Κυπριακού αμπελώνα.
    •  Θεσμοθετούνται και τα Greek Industry Awards σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν άνθρωποι, θεσμοί και πρωτοβουλίες που κινούνται είτε εντός είτε περιφερειακά του κλάδου του κρασιού και οι δράσεις τους εμπεριέχουν το στοιχείο του Greatness.
Ο Γιάννης Καρακάσης στην παρουσίαση του φετινού 50GGW, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Με προσήλωση στις αξίες μας, συνέπεια και μεθοδικότητα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αύξηση της φήμης του ελληνικού αμπελώνα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Πάντοτε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τις αγορές, τολμάμε μία σειρά αλλαγών που θα φέρουν το 50 GGW ακόμα πιο κοντά στους στόχους του. Όλη η ομάδα του 50 GGW παραμένει έντονα ενθουσιασμένη για αυτά που έρχονται και θα δούμε το επόμενο διάστημα»

Η αισθητική ανανέωση

Το project εμφανίζεται εμφανίζεται ανανεωμένο κα αισθητικά με ξεκάθαρες επιρροές από την ελληνική μυθολογία. Τρεις κεντρικοί ήρωες, ο Ποσειδώνας, ο Άτλαντας και ο Διόνυσος, απεικονίζονται συμβολικά μέσα από μια σειρά τριών εικαστικών, παρουσιάζοντας το ταξίδι, την τόλμη, την υπομονή και τη χαρά που ζει σε κάθε εσοδεία ο δημιουργός ενός οίνου.

Είναι οι πρωταγωνιστές και στην σειρά των reel που θα αποτελέσουν κομμάτι του promo. Το κρασί βρίσκει τη θέση του σε κινούμενες ή σταθερές εικόνες, που συνδυάζουν το κλασσικό με τη σύγχρονη αισθητική χωρίς να λείπει το χιούμορ.

Οι κριτές του 50 GGW | 2023

Το line-up του 50 GGW | 2023 περιλάμβανει ακόμα περισσότερες, κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες από το παγκόσμιο οινικό στερέωμα, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία της διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά θα αξιολογηθούν από τους:
– Julia Harding MW (Senior Editor and Writer at JancisRobinson.com),
– Μark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants),
– Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft),
– Wojciech Bońkowski ΜW (Wine Writer),
– Caro Maurer MW (Journalist and Wine educator),
– Demetri Walters MW (Wine Consultant),
– Christophe Heynen MW (Serial entrepreneur in the wine business).
H διακεκριμένη Master of Wine Julia Harding μιλώντας για το φετινό Project, το χαρακτήρισε ως μια υπέροχη περίληψη των Ελληνικών κρασιών. «Έχοντας δοκιμάσει πολλά από τα 50 GWW το 2022, ανυπομονώ να συμμετέχω στη διαδικασία φέτος και ιδιαίτερα να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλά από τα κρασιά που έχουν υποβληθεί».

Δείτε Επίσης

Η κριτική επιτροπή εν ώρα δράσης.

Στόχος του 50 Great Greek Wines σύμφωνα με τους διοργανωτές του είναι να μπει η σφραγίδα Ελληνικό Κρασί και Greatness σε όσες περισσότερες αγορές, συμβάλλοντας μέσα από την πλατφόρμα του 50 GGW στην επικοινωνία ενός καθαρού μηνύματος: “Το ελληνικό κρασί αξίζει να βρίσκεται ψηλά στη συνείδηση του παγκόσμιου καταναλωτή”.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!