ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΔΗΣ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνομιλήσαμε με τον Ανδρέα Ματθίδη πρόεδρο της Ενωσης, για την πορεία της μέχρι σήμερα αλλά και για τους στόχους τα επόμενα χρόνια. 

Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα με την πρωτοβουλία 23 επαγγελματιών του χώρου της εστίασης εκείνης της εποχής.  Σκοπός της ήταν και είναι αναβάθμιση του ρόλου του κρασιού στην Ελληνική εστίαση. Για τον λόγο αυτό αναπτύσσει κάθε είδους δραστηριότητα που συμβάλλει στην διάδοση της γνώσης και της κατανάλωσης του κρασιού και κάθε άλλου αλκοολούχου η μη ποτού, φροντίζοντας παράλληλα για την βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των μελών της που εργάζονται στους χώρους εστίασης και οποιουδήποτε άλλου σχετικού χώρου στην ευρύτερη Τουριστική βιομηχανία της χώρας μας. Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων είναι ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (ASI) από το 1998 και όλες οι δράσεις της είναι εναρμονισμένες με την κατεύθυνση που δίνεται σε διεθνές επίπεδο.

Για τους στόχους αλλά και τις δράσεις της Ενωσης, μας μίλησε ο Ανδρέας Ματθίδης. 

ΑΜ. Οι στόχοι και δράσεις είναι πάντα συσχετισμένοι με την στήριξη και βελτίωση του επαγγελματικού επιπέδου των μελών μας.  Η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων διοργανώνει το Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο, ο οποίος με την ανακήρυξη του παίρνει το εισιτήριο συμμετοχής του είτε για τον Παγκόσμιο είτε για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από την ASI, με την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο εξετάσεις για την κατάκτηση διαφόρων βαθμίδων διεθνών πιστοποιητικών. Επίσης, διοργανώνει για τα μέλη της Εκδηλώσεις, Γευσιγνωσίες καθώς και θεματικά Masterclasses, και στηρίζει την προετοιμασία των Ελλήνων Οινοχόων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, έχει στόχο να στηρίξει με επιμόρφωση την ευρύτερη βάση του σώματος των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. 

Ποιά είναι η εικόνα για το ελληνικό κρασί και για τη θέση του στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

ΑΜ. Το Ελληνικό κρασί κερδίζει συνεχώς σε εικόνα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Το μεγάλο μας όπλο είναι οι γηγενείς μας ποικιλίες. Είμαστε μια μικρή χώρα σε όγκους παραγωγής, αλλά διαφοροποιούμαστε πολύ μέσω των γηγενών ποικιλιών μας. 

 

Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός το κομμάτι της εστίασης και ποια είναι η εικόνα σήμερα. 

Δείτε Επίσης
ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΑΜ. Οπωσδήποτε και επηρέασε καθώς και ο τομέας των υπηρεσιών ήταν από τους πρώτους που χτυπήθηκαν. Μη ξεχνάμε όμως ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι η Τουριστική και ότι περιμένουμε μεγάλη ανάκαμψη με το πέρας της πανδημίας. 

  Ένα σχόλιο για την αυστηρή προσέγγιση της ευρώπης σε σχέση με το αλκοόλ και τη νέα κατάσταση η οποία διαμορφώνεται.

ΑΜ. Είναι πολύ ευαίσθητη σε αυτό τον τομέα η παγκόσμια γενικά προσέγγιση και σίγουρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι. Η κατανάλωση του αλκοόλ πρέπει να ενισχύει την ποιοτική απόλαυση και να συνάδει με την εξέλιξη του πολιτισμού μας. 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!