ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021- απέσπασαν οι ετικέτες Gewustraminer «Tρεις Παράδες», Ασύρτικο «Πέρδικα στο Αμπέλι» Ροδίτης Σαββατιανό, «Αγρίμι»,η ροζέ «Κλέφτρα Κίσσα» και το Αγιωργίτικο «Τρεις Λόφοι». Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία βρετανικά βραβεία τα οποία εστιάζουν στο δημιουργικό σχεδιασμό στον κλάδο του ποτού.

Πίσω από κάθε μια από τις βραβευμένες ετικέτες κρύβεται μια ιδιαίτερη ιστορία, μια εικόνα ή ένας ήχος που συνδέεται άρρηκτα με τον οίνο που αγκαλιάζει. Η εικαστικός Ιόλη Ξιφαρά έδωσε πνοή στην έμπνευση από την οποία δημιουργήθηκε η κάθε ετικέτα και σε συνεργασία με την ομάδα του We design κατάφεραν να την αποτυπώσουν πάνω στις φιάλες. Το ζητούμενο για τις ετικέτες αυτές ήταν να δοθεί το μήνυμα της Αναγέννησης έπειτα από κάθε μεγάλη καταστροφή, έτσι όπως σιγά σιγά η άγρια ζωή επανέρχεται σε έναν τόπο μετά από μια καταστροφική φωτιά που έκανε την άνοιξη να είναι σιωπηλή. 

Το Gewustraminer του κτήματος , η ετικέτα «Τρεις Παράδες», πήρε το όνομα του από το τιτίβισμα του κρασοπουλιού που προσομοιάζει ηχητικά με τρείς, τρείς τρείς, και αναφέρεται σε ένα δημοτικό ποίημα για το φτωχό αμπελουργό που ο Θεός μετέτρεψε σε πουλί λέγοντας:

«Άκου τη λαλιά του τη χρυσή

Τρεις τρεις παράδες το κρασί

Λέει και διαλαλεί

Το κρασί που πάμφθηνα πουλεί»

Η στοργική πέρδικα με τα περδικάκια της που συχνάζει στην Πεντέλη και βρίσκει στο βιολογικό αμπελώνα του φιλόξενου κτήματος Κοκοτού το ιδανικό περιβάλλον για να κάνει τη φωλιά της αποτέλεσε την έμπνευση για το ξεχωριστό Ασύρτικο του κτήματος «Πέρδικα στο Αμπέλι».

Δείτε Επίσης
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ – BOUTARI

Το «Αγρίμι», το οποίο είναι Ροδίτης, Σαββατιανό οφείλει την ετικέτα του στον Γιώργο Κοκοτό ο οποίος θέλησε να τιμήσει τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη και τα περίφημα Κρι Κρι, τα αγριοκάτσικα της . Το ροζέ του κτήματος, «Κλέφτρα Κίσσα» από Merlot και Cabernet Sauvignon πήρε το όνομα του από την Κίσσα, που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα. Στα αυτιά του μουσικόφιλου ηχεί αμέσως η ομώνυμη όπερα του Ροσίνι 

Τέλος, οι  «Τρεις Λόφοι», το Αγιωργίτικο του κτήματος πήρε το όνομα του από τη λοφοειδή ανάπτυξη των εκατό τόσων στρεμμάτων με τους τους τρεις λόφους, στη μέση των οποίων δεσπόζει το πανέμορφο εκκλησάκι του Άη Γιώργη του Μεθυστή.

«Η συνεργασία μας με το κτήμα Κοκοτού ξεκίνησε πριν από 10 περίπου χρόνια. Παρακολουθούμε εδώ και χρόνια το πάθος και την αγάπη των ιδιοκτητών για την περιουσία τους και το κρασί τους και θελήσαμε να απεικονίσουμε το συναίσθημα τους στις ετικέτες. Απλό, minimal και συναισθηματικό. Ακριβώς όπως η ποίηση», τονίζει από την πλευρά της η ομάδα του. We Design. 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!