ΔΥΟ ΝΕΟΙ MASTERS OF WINE

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων MW στα μέλη του – είναι η Erin Jolley MW (από τις Ηνωμένες Πολιτείες) και ο Andrea Lonardi MW (από την Ιταλία) που απέκτησαν και οι δύο το διακεκριμένο τίτλο.

Σήμερα  υπάρχουν συνολικά 414 Masters of Wine σε όλο τον κόσμο, που προέρχονται από 31 διαφορετικές χώρες και καθένας συμβάλλει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην παγκόσμια κοινότητα του κρασιού.

Η συντριπτική τους πλειονότηταπροέρχεται από ιο Ηνωμένο Βασίλειο (205) και ακολουθούν οι ΗΠΑ (59) η Αυστραλία (27), η Γαλλία (18), η Νέα Ζηλανδία (15) ο Καναδάς (10) και η Γερμανία (10). Η χώρα μας έχει τρεις Masters of Wine. Πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τον τίτλο είναι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, το 2002 σε ηλικία 32 ετών. Ακολουθησε ο Γιάννης Καρακάσης  ΜW το 2015 , ενώ η Όλγα Καραπάνου Crawford MW πήρε τον τίτλο τρία χρόνια αργότερα, το 2018 ενώ ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην ανώτατη οινική διάκριση επιχειρούν να φτάσουν κι άλλοι που σήμερα παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών που θα τους οδηγήσει μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία μελέτης, δοκιμών και εξετάσεων στον πολυπόθητο τίτλο.

O Andrea Lonardi MW γίνεται μόλις ο δεύτερος Ιταλός Master of Wine

Σχετικά με τους δύο νέους MW αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Andrea Lonardi MW γίνεται ο δεύτερος Master of Wine που έχει βάση την Ιταλία, μετά τον Gabrielle Gorelli MW που πέρασε τη δοκιμασία το 2021. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο των Masters of Wine είναι ένας wine manager με δυναμική και μοναδική προσέγγιση στο προϊόν, με εκτενή εμπειρία σε διάφορες περιοχές και αγορές. Ξεκίνησε την καριέρα του στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις για το μεγαλύτερο ιταλικό οινικό group (GIV), επεκτείνοντας τις αυτόχθονες νοτιοιταλικές ποικιλίες στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνέχεια, τον προαγάγανε στη θέση του διευθυντή της αμπελουργίας, υπεύθυνου για πάνω από 1.000 στρέμματα και 13 αγροκτήματα, από τις Άλπεις ως τη Σικελία. Από το 2012, ο Andrea Lonardi είναι διευθύνων σύμβουλος στην Angelini Wines and Estates (AW&E). Σε αυτόν τον ρόλο, εποπτεύει την επιχείρηση, επηρεάζοντας το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, ενώ ηγείται πρωτοβουλιών για καινοτομία στην παραγωγή και τη διανομή: ορχηστρώνοντας μια επανεκκίνηση για το ιστορικό εμπορικό σήμα Bertani, επαναφέροντας ισχυρή στυλιστική ταυτότητα στο Amarone και τη Valpolicella.

Δείτε Επίσης

Η Erin Jolley MW κατέκτησε τον τίτλο της Master of Wine

Η καριέρα της Erin Jolley MW στον κόσμο του κρασιού ξεκίνησε με τις πωλήσεις στην πόλη όπου γεννήθηκε, την Washington DC. Σύντομα, κατάφερε να βρει μια θέση στη Barossa Valley της Αυστραλίας, ακολούθησαν επιτυχημένα χρόνια στο San Francisco, και το Denver. Εκτός από τις πωλήσεις κρασιού, επικεντρώθηκε στην εισαγωγή με εξειδίκευση στην ανάπτυξη νέων αγορών. Η Erin ζει πλέον στο Miami, όπου εδρέυει η δική της εταιρεία, η Drink the Rent, που εισάγει γαλλικά κρασιά. Επίσης, διαχειρίζεται συλλογές κρασιών και εισαγωγές για την εταιρεία Maverick Beverage Company. Η ερευνητική εργασία της ήταν κάτι έξω από τα συνηθισμένα: Μια μελέτη των αναφορών στο κρασί στους στίχους του Bob Dylan και των Grateful Dead, σε τραγούδια από τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!