Η ΚΡΗΤΗ ΤΗΣ J.HARDING, MW

Tο αφιέρωμα της Julia Harding MW στον Κρητικό αμπελώνα για το site της Jancis Robinson είναι κάτι παραπάνω από ένα άρθρο.

Ταξιδεύει στην οινική Κρήτη από τον Μινωικό πολιτισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή, μιλάει για το πέρασμα από το χύμα στο εμφιαλωμένο και περιλαμβάνει κριτική για 138 διαφορετικές ετικέτες  από 26 οινοποιεία-μέλη του Wines of Crete. Συνεντεύξεις με τους οινοποιούς, φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις στα οινοποιεία, πληροφορίες για ποικιλίες, ζώνες, μεθόδους οινοποίησης,

Το υλικό είναι διαθέσιμο (μόνο) στους συνδρομητές του jancisrobinson.com.

Υπό τον τίτλο “Crete – from bulk to bottle and beyond” (Κρήτη- από το χύμα στη φιάλη και ακόμα παραπέρα) τα τρία άρθρα που δημοσιεύθηκαν αποτελούν εγκώμιο στις προσπάθειες που κάνουν στα αμπέλια και στα οινοποιεία οι παραγωγοί του νησιού αλλά και στις συνέργειες και κοινές δράσεις που αναπτύσσουν μέσω του Δικτύου Wines Of Crete.

Στο πρώτο περιλαμβάνεται αναλυτική παρουσίαση του Κρητικού αμπελώνα ενώ τα δύο επόμενα που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έχουν τις αναλυτικές κριτικές της Julia Harding MW, ταξινομημένες με αλφαβητική σειρά των οινοποιείων.

Δείτε Επίσης
MASERATI ΚΑΙ TIGNANELLO

Τα κρασιά βαθμολογούνται από την Harding και πετυχαίνουν μεγάλα score. Όλα τοποθετούνται ανάμεσα στο 15,5 μέχρι και 18,5, που σημαίνει ότι γενικά υπάρχει ποιότητα και ένας μέσος όρος πολύ μεγάλος για τόσα πολλά κρασιά.

Μάλιστα κάποιοι χτυπάνε και μεγάλες βαθμολογίες (πχ Αντιγόνη Οικονόμου με 18,5, Silva Daskalaki  Emilia με 18) δείχνοντας τις δυνατότητες των ποικιλιών, του αμπελώνα και των οινοποιείων.  Λευκά, Ροζέ, κόκκινα, ξηρά ή γλυκά, φτιαγμένα με διαφορετικές μεθόδους, κρασιά ήπιας παρέμβασης, εμπορικά αλλά και “εξωτικά”.

Η γκάμα είναι ανεξάντλητη και οι προοπτικές ευοίωνες, όπως επισημαίνει η αρθρογράφος στο κλείσιμο της: “Η Κρήτη παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό πιστή στις γηγενείς ποικιλίες της. Ακόμη και το Syrah, η πιο πολυφετεμένη ποικιλία, καταλάμβάνει 479 στρέμματα ενώ Sauvignon και Chardonnay είναι ακόμα λιγότερα. Αυτό τονίζει τη δυναμική εξέλιξη της ποιότητας του κρασιού στο νησί. Αν και είναι το κλίμα και η τοπογραφία που καθορίζουν τη δυναμική για το κρασί στο νησί, η τρέχουσα και η προηγούμενη γενιά οινοπαραγωγών έχουν φέρει το κρασί σε νέα επίπεδα ποιότητας και μοναδικότητας, συνεχίζοντας το έργο εκείνων που είχαν την προνοητικότητα και το θάρρος να κινηθούν σε μια μερικές φορές απρόβλεπτη θύελλα του τουρισμού και να περάσουν από το χύμα στη φιάλη”.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!