ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΠΟ …ΚΡΑΣΙ


Δεν έγινε “στου Μανώλη την ταβέρνα” και δεν χρειάστηκε να πέσει ντουφεκιά. Οι δρόμοι στο χωριό São Lourenco do Bairro στην Πορτογαλία γέμισαν από κόκκινο κρασί που έφυγε από δύο σπασμένες δεξαμενές.

Τα 2,2 εκατομμύρια λίτρα κρασιού είχαν αποθηκεύθεί από την εταιρεία Levira και θα πήγαιναν για απόσταξη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά, μία κίνηση που κάνει η πολιτεία για να στηρίξει τους παραγωγούς.

Η ποσότητα αυτή θα ήταν αρκετή για να γεμίσει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Κάτοικοι της περιοχής κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο που έγινε αμέσως viral στα social media.Υπεύθυνοι της εταιρείας Levira που παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση των κρασιών που περισσεύουν, δήλωσαν ότι “κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι τα οινοποιεία και οι παραγωγοί που συνεργάζονται μαζί μας εδώ και χρόνια δεν θα επηρεαστούν από αυτό το δυσάρεστο περιστατικό.

Αναλαμβάνουμε πλήρως τα έξοδα για τον καθαρισμό και την επισκευή των ζημιών, για τις οποίες έχουμε ήδη παράσχει ομάδες αντίδρασης”. Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, που διότευσε τη ροή του κρασιού σε ένα αγρόκτημα, απέτρεψε το κρασί από το να χυθεί στον ποταμό Certima, κάτι που θα είχε προκαλέσει σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

Δείτε Επίσης
TORRES ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!