ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2022, η μεγάλη γιορτή του κρασιού που επιστρέφει δυναμικά. Μετά τις ανατροπές λόγω covid τα τελευταία δύο χρόνια, ο Σύνδεσμος Οινοποιών της Νεμέας που οργανώνει τις εκδηλώσεις, φέτος καλεί τους οινόφιλους σε ένα τριήμερο γιορτής για το κρασί που αναμένεται να τους  αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Το Αγιωργίτικο, το σταφύλι που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής 
της ζώνης της Νεμέας, βρίσκεται στο επίκεντρο.
Από την Παρασκευή 2 μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, 
τα 18 επισκέψιμα οινοποιεία που συμμετέχουν
στις εκδηλώσεις του ΣΟΝ ανοίγουν τις πόρτες τους 
και καλούν τους οινόφιλους να τα επισκεφθούν.

Οι δράσεις που έχουν σχεδιάσει περιλαμβάνουν τα πάντα. Ξεναγήσεις στα οινοποιεία και βόλτες στα αμπέλια, γευστικές δοκιμές, γαστρονομικές απολαύσεις, συμμετοχή στον τρύγο, επιστημονικές ημερίδες, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και βιβλίων, παιχνίδια για τα παιδιά.

Το τριήμερο αρχίζει με την τελετή έναρξης. Έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00 δίπλα στον Ναό του Δία στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Νεμέας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα masterclass από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση με θέμα τα terroir και αμπελοτόπια της Νεμέας.

Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί, όμως υπάρχουν ακόμα κάποιες διαθέσιμες για την παράλληλη γευστική δοκιμή 14 κρασιών που θα γίνει στον ίδιο χώρο.

Πληροφορίες:
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:45
Διάρκεια γευστικής δοκιμής : 1:30 ώρα περίπου
Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, περιορισμένες θέσεις
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων:
Τηλεφωνικά: 27460 22487
e-mail: info@nemeawineland.com

Η τελετή έναρξης θα κλείσει με μια συναυλία που έχει τίτλο «Νύχτα μαγικιά». Τη μέτζο σοπράνο Μπέττυ Χαρλαύτη, πλαισιώνουν ο Πάνος Περιβολάρης (Final Act) και ο πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης. Απαραίτητη και εδώ η κράτηση θέσης.

Και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα γευσιγνωσίας του ΣΟΝ (Δερβενακίων 30, Νεμέα) οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικά κρασιά από 26 οινοποιεία της ζώνης της Νεμέας. Το κόστος εισόδου θα είναι 5 ευρώ, το οποίο και θα αφαιρείται από τις τυχόν αγορές. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων που έχει προετοιμάσει το κάθε οινοποιείο, πληροφορίες υπάρχουν στις σελίδες του Συνδέσμου Nemea Wine Land και www.nemeawineland.com αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των οινοποιείων.

Αναλυτικά στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Οινοποιών της Νεμέας, συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) τα εξής οινοποιεία:

Κτήμα Αναγέννηση

Gaia Wines

Οινοποιείο Καραμήτσος

Οινοποιείο Λαφαζάνη

Οινοποιείο Λαυκιώτη

Οινοποιείο Μπαραφάκα

Κτήμα Νέμειον

Κτήμα Νικολάου

Κτήμα Όψιμος

Κτήμα Παλυβού

Κτήμα Παπαϊωάννου

Οινοποιείο Παπαντώνη

Κτήμα Πυργάκη

Δείτε Επίσης
ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Κτήμα Ράπτη

Οινοποιείο Σελλάς

Κτήμα Σεμέλη

Κτήμα Σκούρα

Σοφία της Φύσης

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας

Ο μεγαλοπρεπής αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας.

Η ζώνη ΠΟΠ της Νεμέας καθιερώθηκε το 1971 και έχει έκταση περίπου 27.000 στρέμματα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ανήκει στην Κορινθία ενώ περίπου 2.200 στρέμματα αμπελώνα είναι φυτεμένα σε περιοχές που ανήκουν στον νομό Αργολίδας.

Κυρίαρχο σταφύλι στη ζώνη είναι το Αγιωργίτικο, ποικιλία με μεγάλη δυναμική που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν οι πρωτεργάτες της αναμόρφωσης του ελληνικού κρασιού έφεραν την καινοτομία και ανέλαβαν δράση, άρχισε να παράγεται στην περιοχή ποιοτικό κρασί.

Σήμερα σε 17 διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα δραστηριοποιούνται δεκάδες οινοποιεία που παράγουν διαφορετικούς τύπους κρασιών. Δύο είναι τα πιο γνωστά: Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα νεαρά, φρέσκα κρασιά από Αγιωργίτικο, με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαλακές τανίνες και μέτρια οξύτητα.

Τα πιο διαδεδομένα όμως είναι οι κλασσικές εκδοχές της ΠΟΠ Νεμέας. Κρασιά που έχουν ωριμάσει για ένα διάστημα σε βαρέλι (μεγαλύτερο των 6 μηνών, σύμφωνα με τον νόμο). Ανεξάρτητα από το στυλ που μας αρέσει να καταναλώνουμε εκδηλώσεις όπως οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας δίνουν την ευκαιρία στους φίλους του κρασιού να δοκιμάσουν τα κρασιά της ζώνης, να κατανοήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Νεμέα δεν είναι μακριά τουλάχιστον για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, θυμηθείτε όμως να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο και να μην πίνετε αν έχετε σκοπό να οδηγήσετε.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!