ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ OIV

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), η φετινή παγκόσμια παραγωγή κρασιού βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 60 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό στην Dijon της Γαλλίας. Ο συνολικός όγκος υπολογίζεται μεταξύ 242 και 247 εκατομμυρίων εκατόλιτρων. Η μέση εκτίμηση των 244 εκατομμυρίων εκατόλιτρων θα ήταν επομένως 7% κάτω από το ήδη χαμηλό όγκο της προηγούμενης χρονιάς. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις  πρέπει να ερμηνευτούν με προσοχή, καθώς ορισμένες χώρες παραγωγής δεν έχουν ακόμη δώσει τα δεδομένα.

Στην ΕΕ, οι όγκοι παραγωγής αναμένεται να είναι 8% κάτω από τον πενταετή μέσο όρο. Ειδικότερα, η Ιταλία (-12%) και η Ισπανία (-11%) κατέγραψαν σημαντική πτώση σε σύγκριση με το 2022, ενώ η Γαλλία παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως, με μικρότερο όγκο από πέρσι, ελαφρώς πάνω όμως από τον πενταετή μέσο όρο. Στη Γερμανία, την τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα στην Ευρώπη, ο OIV προβλέπει μια ελαφρά αύξηση 1%, στα 9 εκ. εκατόλιτρα.
Ενώ οι ΗΠΑ προβλέπουν αύξηση των όγκων παραγωγής κατά 12%, χώρες όπως η Αυστραλία, η Αργεντινή, η Χιλή, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία προβλέπουν χαμηλότερους όγκους λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον OIV, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως οι πρώιμοι παγετοί, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ξηρασίες, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή κρασιού φέτος. Ωστόσο, η παγκόσμια μείωση της κατανάλωσης κρασιού και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων σημαίνουν ότι ο χαμηλότερος όγκος παραγωγής πιθανότατα θα φέρει την παγκόσμια αγορά σε μια ισορροπία.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!