ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ STING

«Το κρασί είναι σαν ένα τραγούδι. Πρέπει να αφηγείται μια ιστορία.» Η φράση ανήκει στον Sting o οποίος μαζί με τη σύζυγο του Trudie Styler, είναι από το 1996 ιδιοκτήτες του υπέροχου Il Palagio, ενός κτήματος με μια πανέμορφη βίλα στην καρδιά του Chianti, στην Τοσκάνη. Η ιστορία θα μπορούσε να τελειώνει εδώ, με όλους μας να σκεφτόμαστε ότι οκ , ένας διάσημος ροκ σταρ αποφάσισε να αγοράσει μια έκταση στην Ιταλία και να κάνει κρασί. 

Ε και; Aν και από τους πρώτους, σίγουρα όχι ο τελευταίος. Όμως η ιστορία ξεκινά ακριβώς εδώ, καθώς το ζεύγος Sting και Styler δεν είναι απλώς κάποιες διασημότητες που αποφάσισαν να δανείσουν την λάμψη τους σε ένα προϊόν, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία που συνοδεύει σχεδόν πάντα τους λαμπρούς αστέρες. Οι ευαισθησίες του Sting για το περιβάλλον, η πολυσχιδής του προσωπικότητα, η υπέροχη ωριμότητα που έρχεται γλυκά με την ηλικία (συμπληρώνει τα 70) έχουν παντρευτεί με τον δυναμισμό και την αγάπη της Trudie για τη γη- που της εμφύσησε ο πατέρας της και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός βιολογικού κτήματος που εκτός από κρασί παράγει ελαιόλαδο και μέλι και μιας εξαιρετικής ομάδας, στην οποία από το 2020 συγκαταλέγεται ο κορυφαίος Ιταλός οινολόγος Riccardo Cotarella για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών με την σφραγίδα της Τοσκάνης. 

Από αριστερά ο Αλέξανδρος Ανδρεάδης, ο Toni Sassο και ο Γιάννης Καρακάσης, MW.

Συνοδοιπόρος σε αυτήν την προσπάθεια ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Ανδρεάδης ιδρυτής της εταιρίας Star Wines, ο οποίος έχει αναλάβει την προώθηση των ετικετών του κτήματος. Ψυχή του κτήματος, ο γενικός διευθυντής και στενός φίλος του ζεύγους Toni Sasso, τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Masterclass των κρασιών του Il Palagio που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Winetuned, με διευθυντή ορχήστρας τον Γιάννη Καρακάση MW. H παρουσία του Sting, ο οποίος την ίδια ώρα περίπου εμφανιζόταν στο Ηρώδειο, ήταν διάχυτη μέσα στην αίθουσα του King George, όμως το πάθος του Toni Sassο για τη δουλειά του, το κτήμα , τα κρασιά μας έκανε για λίγο να ξεχάσουμε τους διάσημους ιδιοκτήτες και να επικεντρωθούμε σε αυτό που είχαμε στα ποτήρια μας. «Αυτό που μετράει για μένα είναι αυτό που περιέχει η φιάλη,  Message in the Bottle», μας είπε ο Toni, – ντυμένος με στολή με πράσινη στολή εργασίας ως ένδειξη υποστήριξης στην υπόλοιπη ομάδα που παλεύει με τον τρύγο ενώ αυτός βρίσκεται στην Αθήνα-.

«Οι φετινές συνθήκες ήταν δύσκολες» μας είπε λίγο πριν την έναρξη της δοκιμής «η παραγωγή έχει μειωθεί στο 60%, εξαιτίας σφοδρών βροχών και χαλαζοπτώσεων αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε». 

To Message in the Bottle 2020, λευκό από την ποικιλία Vermentino και ερυθρό Sangiovese ήταν ένα από τα κρασιά που δοκιμάσαμε, κρασιά δεξαμενής, με χαμηλό αλκοόλ με έμφαση στο πρωτογενές φρούτο, εύκολα και ευχάριστα αλλά ταυτόχρονα τυπικά της περιοχής της Τοσκάνης. Δοκιμάσαμε επίσης το Baci Sulla Bocca 2020, μια ετικέτα που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία ένα πιο σύνθετο με εξαιρετική οξύτητα Vermentino, καθώς και το ροζέ New Day 2020 ένα ροζέ στυλ Προβηγκίας από Sangiovese. Ακολούθησαν τα βαρελάτα κόκκινα , La Duchessa 2018 100% Sangiovese, το 1530 2019 50% Sangiovese και 50% Merlot και το Dieci 2016 100% Sangiovese, μια ετικέτα επετειακού χαρακτήρα που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία συμπλήρωσης του δέκατου τρύγου του Κτήματος. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών ήταν η πολύ καλή ενσωμάτωση του βαρελιού και η κομψότητα που χαρακτηρίζει τα κρασιά της Τοσκάνης. 

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Και φυσικά έχουν όλα ωριμάσει υπό τους ήχους της κιθάρας του Sting…

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!