ΝΑΟΥΣΑ – ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ

Η Νάουσα, η πόλη του Ξινόμαυρου γιορτάζει και προσκαλεί τους οινόφιλους σε ένα τριήμερο γεμάτο κρασί. Από την Παρασκευή 26  εως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, τα οινοποιεία της Νάουσας οργανώνουν ένα πλέγμα εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κρασί.

Στο κτίριο Βέτλανς θα στηθεί μία μεγάλη διήμερη έκθεση στην οποία συμμετέχουν 22 οινοποιεία από την οινοπαραγωική ζώνη της Νάουσας. Στην κεντρική γευστική δοκιμή που θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή, οι οινοποιοί θα παρουσίασουν στους επισκέπτες τη γκάμα των κρασιών τους από τα πιο φρέσκα μέχρικαι παλαιωμένες εκδοχές που εξελίχθηκαν στον χρόνο. Οι επισκέπτες, οινόφιλοι και επαγγελματίες μπορούν να παρακολουθήσούν επίσης τις εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα με την έκθεση:

Welcome party το βράδυ της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο η αρχή θα γίνει με την πρώτη παρουσίαση της εσοδείας του 2023 από τον οινοποιό Σωκράτη Μάρα.

Ο Στέφανος Κόγιας DipWSET συντονίζει το επόμενο masterclass που έχει θέμα: «Τέσσερις λόγοι που κάνουν το Ξινόμαυρο σπουδαία ποικιλία». μας μαθαίνει να διακρίνουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ζώνης ΠΟΠ του Ξινόμαυρου, στη Νάουσα.

Η  Ροδάνθη Παπαδιού DipWSET  μαζί με τους οινοποιούς Γιώργο Διαμαντάκο και Νανά Χρυσοχόου συζητούν για τις διαφορετικές εκφράσεις του Ξινόμαυρου στις περιοχές που καλλιεργείται.

Την Κυριακή Άγγελος Τολκας παρουσίαζει την καταχώρηση της «Αμπελοοινικής τέχνης και παράδοσης του Ξινόμαυρου κρασιού Νάουσας» στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Τη συζήτηση για το μέλλον του οινοτουρισμού στην πόλη της Νάουσας  συντονίζει η Μαρία Αλεμπάκη.

Δείτε Επίσης

Ο Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, είναι ο βασικός οικοδεσπότης, στην ουσία όμως για ένα τριήμερο όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό του Ξινόμαυρου. Τα εστιατόρια και τα wine bar της πόλης ετοιμάζουν ειδικά μενού και προσφορές ενώ επιλεγμένα ξενοδοχεία προσφέρουν ειδικά πακέτα για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την Νάουσα. To τριήμερο θα κλείσει την Κυριακή με ανοιχτά οινοποιεία στα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να πάρουν μέρος σε γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και για τα εισιτήρια των εκδηλώσεων θα βρείτε ΕΔΩ.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!