ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SYRAH ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Το Syrah Κτήμα Γεροβασιλείου 2021, κατέκτησε μια σημαντική διάκριση, αυτή τη φορά στο Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και περιλήφθηκε στα 10 καλύτερα κρασιά που ξεχώρισαν. Συμμετείχαν συνολικά 261 κρασιά από όλο 23 χώρες που δοκίμασαν και αξιολόγησαν οι κριτές για να αναδείξουν τα καλύτερα Syrah του κόσμου. Αναμέσα τους περιλαμβάνονται γνωστά κρασιά από περιοχές φημισμένες για τα Syrah τους, όπως ο βόρειος Ροδανός αλλά και από μέρη εξωτικά για εμάς, όπως η Βραζιλία.

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας, όταν οι κόποι μας επιβραβεύονται μέσα από σπουδαίες διακρίσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για πολυφυτεμένες ποικιλίες όπως το Syrah που καλλιεργείται παραδοσιακά σε πασίγνωστες οινπαραγωγικές περιοχές του κόσμου», λέει στο Grapemag.gr ο Αργύρης Γεροβασιλείου και συμπληρώνει: «Όταν ο ανταγωνισμός είναι κορυφαίου επιπέδου, το να ξεχωρίζουμε μέσα σε αυτόν αποδεικνύει πως οι κόποι στο αμπέλι και στο οινοποιείο αποδίδουν αλλά και ότι ο ελληνικός αμπελώνας έχει τεράστια δυναμική».

Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση. Σύμφωνα με το οινοποιείο είναι ένα κρασί ιδανικό για τους όσους επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20—25 χρόνια.

Είναι ένα κρασί που έχει διακριθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Syrah Γεροβασιλείου, παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος στην Επανομή, με πολύ μικρές αποδόσεις. Εκχύλιση και αλκοολική ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες και ακολουθεί η παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στις υπόγειες κάβες. Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet. Κυρίαρχα αρώματα είναι αυτά του ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού.

Ανάμεσα στα κρασιά που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό ήταν πολλά από τη Γαλλία, την Αυστραλία αλλά και τη Νότια Αφρική, η οποία φαίνεται ότι ανεβαίνει πολύ γρήγορα σεπίπεδο ποιοτικά και καθιερώνεται μεταξύ των μεγάλων της παγκόσμιας αγοράς.

Δείτε Επίσης
IOYNIOΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!