ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

Η κυβέρνηση Μακρόν βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο των ΜΜΕ. Όπως αποκαλύπτει ο ανεξάρτητος μιντιακός οργανισμός L’informé, η γαλλική κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεση να παραγγείλει 11.040 φιάλες Σαμπάνιας (κυρίως ροζέ) συνολικής αξίας 550.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προμήθεια στα Ηλύσια Πεδία και οι ανάγκες που θα έχουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αυτή η κίνηση έρχεται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης που έχει να κάνει με το κόστος διαβίωσης των Γάλλων. Σύμφωνα με αναφορές, το αίτημα για κατάθεση προσφορών, αφορά στην προμήθεια φιαλών που θα σερβίρονται «κατά τη διάρκεια δεξιώσεων και κλειστών-εσωτερικών ή θεσμικών εκδηλώσεων».
Στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν σερβιριστεί πανάκριβα κρασιά όπως η κορυφαία cuvee 2013 Winston Churchill της Pol Roger (από magnum φιάλες) για την επίσκεψη του Βρετανού Βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ πέρυσι στη Γαλλία.
«Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει το δίλημμα μεταξύ της ανάγκης διεθνούς αντιπροσώπευσης της Γαλλίας, συχνά συνδεδεμένης με το υψηλό επίπεδο της γαστρονομίας και των κρασιών της, και της ανάγκης για αυστηρή διαχείριση του προϋπολογισμού» γράφει η εφημερίδα L’Indépendant.

Πράγματι, αυτή η παραγγελία έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει περικοπές ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2025 μετά από ένα έλλειμμα του κράτους το 2023, που υπερέβη τις προβλέψεις, φτάνοντας τα 154 δισεκατομμύρια ευρώ (5,5% του ΑΕΠ).

Απαντώντας στις αντιδράσεις, η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν σε μια δημόσια προσφορά δεν αποτυπώνει ακριβώς την πραγματική κατανάλωση και χρήση από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δείτε Επίσης
ΡΕΤΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ DECANTER

Το έγγραφο προσφοράς απαιτεί από τις εταιρείες που απαντούν, να είναι σε θέση να παρέχουν έως και 11.000 φιάλες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πραγματικά παραγγέλθηκαν και καταναλώθηκαν τόσες φιάλες κάθε χρόνο. Στο θέμα της τιμής επίσης υπάρχουν αντίθετες γνώμες ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τις ανακοινώσεις της Προεδρίας. Όποια πλευρά κι αν έχει δίκιο, το θέμα αποτελεί ένα ακόμα πληγμα για τον Εμαουέλ Μακρόν.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!