ΝΕΟ ΛΕΥΚΟ CHATEAU MARGEAUX

Το Château Margaux δεν βγάζει κάθε χρόνο καινούργια ετικέτα, έτσι κάθε νέα κυκλοφορία του συνιστά μεγάλη είδηση. Πριν από λίγες ημέρες το κτήμα παρουσίασε το Pavillon Blanc Second Vin, το δεύτερο λευκό κρασί μετά το Pavillon Blanc κι αυτή είναι μόλις η πέμπτη φορά που παρουσιάζει νέο κρασί, στην πεντακοσίων ετών ιστορία του. Το λευκό κρασί του κτήματος παράγεται από τις αρχές του 18ου αιώνα,  είναι ένα από τα πιο διάσημα στο Médoc κι έχει το ίδιο όνομα από το 1920.

Τα τελευταία χρόνια, η επιλογή των σταφυλιών για το πρώτο λευκό κρασί Pavillon Blanc έχει αυστηροποιηθεί και χρησιμοποιείται για την παραγωγή κρασιού λιγότερο από το μισό της σοδειάς. Ένας από τους λόγους για αυτό ήταν η ανάλυση των διαφορετικών εδαφών στον αμπελώνα, ώστε τα σταφύλια να συλλέγονται τη στιγμή της βέλτιστης ωρίμανσης και να οινοποιούνται μεμονωμένα. Η δεύτερη διαλογή δίνει τη νέα ετικέτα.

Η σοδειά του 2022 ήταν η πιο ζεστή και ξηρή χρονιά για το Château Margaux από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές με τον πιο πρώιμο τρύγο λευκού κρασιού και μία από τις χαμηλότερες αποδόσεις στην ιστορία του κτήματος καθώς άρχισε στις 18 Αυγούστου.

Δείτε Επίσης
ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Συνολικά μόλις 8.000 φιάλες από το Pavillon Blanc Second Vin εμφιαλώθηκαν. Κυκλοφορεί στην αγορά σε κασετίνα με τρεις φιάλες και κάθε μια κοστίζει περίπου 111 ευρώ, ενώ το Pavillon Blanc du Château Margaux κοστίζει 310 ευρώ. Και τα δύο κρασιά είναι μονοποικιλιακά Sauvignon Blanc.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!