ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (IOV) είναι και πάλι, μετά από 14 χρόνια η Ουκρανία. Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Μεξικό σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, επισημοποιήθηκε η απόφαση του Οργανισμού και όταν τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας ανέβηκαν στη σκηνή προκάλεσαν συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.
«Η Ουκρανία επιστρέφει στο Μεγάλο Σπίτι του Κρασιού. Οι παραγωγοί της χώρας αυτής, τονίζουν εκ νέου τις θεμελιώδεις αξίες που διέπουν τον Οργανισμό μας, είπε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Βολόντιμιρ Πέτσκο. Ο πρόεδρος του IOV Λουίτζι Μόγιο από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό που έχει η επανένταξη της Ουκρανίας στον Οργανισμό.
«Το κρασί έχει εμπνεύσει τις αξίες της ειρήνης και της συνεργατικότητας και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ κρατών», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουκρανία ήταν μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου από το 1997 μέχρι και το 2008. Είναι χώρα με μεγάλη οινική ιστορία, που αρχίζει τον 4ο αιώνα π.Χ και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Πριν από την ρωσική εισβολή λειτουργούσαν στη χώρα περίπου 100 οινοποιεία. Η συνολική παραγωγή για το 2019 έφτασε τα 133 εκατομμύρια λίτρα κρασιού από 180 διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη χώρα.
Οι περισσότερες εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις και οι παραγωγοί ζητούν διεθνή στήριξη για να καταφέρουν να ξεκινήσουν από την αρχή την προσπάθειά τους μετά τη λήξη του πολέμου.
Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε υπάρχουν στη σελίδα των Wines of Ukraine.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!