ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο κόσμος του κρασιού αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση έναν από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς οινοποιούς. Ο Θανάσης Παρπαρούσης, πέθανε την Τρίτη αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά σε όλους όσους ασχολούνται με το κρασί.

Είναι μέλος μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων που έχουν αφήσει πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην εξέλιξη του ελληνικού κρασιού. Σπούδασε οινολογία στη Dijon της Γαλλίας και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ίδρυσε με τη σύζυγό του το Οινοποιείο Παρπαρούση στα Μποζαϊτικα της Αχαΐας το 1974. Ανέδειξε τις τοπικές ποικιλίες και τις έφερε στο προσκήνιο σε μία εποχή που τα ελληνικά οινοποιεία είχαν το βλέμμα τους στραμένο προς το Bordeaux.

 

Ο Ροδίτης, ο Σιδερίτης, η ξηρή εκδοχή της Μαυροδάφνης, το γλυκό Μοσχάτου Ρίου- Πατρών, το Αγιωργίτικο στα χέρια του Θανάση Παρπαρούση από απλοί κομπάρσοι απέκτησαν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Χρησιμποποίησε πρωτοπορικές τεχνικές σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του κρασιού που φάνταζαν αδιανόητες πριν από 50 χρόνια τόσο στην καλλιέργεια του αμπελιού όσο και στην οινοποίηση. Η φιλοσοφία του ήταν πάντα, η ανάδειξη του terroir και του χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας.

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Θανάσης Παρπαρούσης δεν ήταν μόνο ένας σημαντικός οινοποιός. Ήταν ένας άνθρωπος που ξεχώριζε για την ευγένεια και το ήθος του. Το έργο του Θανάση Παρπαρούση συνεχίζεται. Οι δύο κόρες του, η Εριφύλη και τη Δήμητρα πήραν τη σκυτάλη από τους γονείς τους κι έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια το οινοποιείο από την αμπελουργία, μέχρι την οινοποίηση.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!