ΤΟ PETRUS ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η online πλατφόρμα wine-searcher.com δημοσίευσε τη λίστα με τα δέκα πιο ακριβά κρασιά του Bordeaux.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η κυριαρχία της δεξιάς όχθης: η πρώτη τριάδα κι ένα ακόμα κρασί που μπαίνει στα έντεκα ακριβότερα προέρχονται από το Pomerol, πράγμα που φαίνεται εντυπωσιακό εφόσον αυτή η περιοχή είναι η μόνη στο Bordeaux που δεν δίνει σημασία στην ταξινόμηση.

Στην κορυφή βρίσκεται το Petrus (Pomerol) με 4.481 ευρώ, στη δεύτερη θέση το Le Pin (Pomerol) με 3.842 ευρώ, στην τρίτη θέση το Saute-Loup Reserve de la Famille (Pomerol) που παράγεται από το Petrus με 1.643 ευρώ. Ακολουθεί το Château Angelus Hommage à Elisabeth (Saint-Émilion) με 1.504 ευρώ, το Château Lafleur (Pomerol) με 1.021 ευρώ και στην έκτη θέση το πρώτο κρασί από την Αριστερή Όχθη: το Château Lafite Rothschild (Pauillac) με 926 ευρώ.

Πίσω από αυτό, το μόνο λευκό κρασί στη λίστα, το Château Haut-Brion Blanc (Pessac-Léognan) με 880 ευρώ, στη συνέχεια το Château Latour (Pauillac) με 774 ευρώ και το Château Margaux (Margaux) με 743 ευρώ. Την δέκατη θέση μοιράζονται τα Château Saint-Émilion Cheval Blanc και Ausone, με 731 ευρώ.

Δείτε Επίσης
8 ΝΕΟΙ WSET DIPLOMA

Σύμφωνα με το wine-searcher.com, ο παγκόσμιος μέσος όρος τιμής για μια φιάλη απλού κόκκινου Bordeaux είναι 14 ευρώ, για Saint-Émilion είναι 86 ευρώ, για Pomerol είναι 90 ευρώ και για Pauillac είναι 203 ευρώ.

Το πιο ακριβό κρασί από το Bordeaux που υπάρχει στο εμπόριο δεν εμφανίζεται στη λίστα: το Liber Pater από το Graves, με μέση τιμή 4.066 ευρώ, με την σοδειά του 2015 να τιμάται γύρω στα 40.600 ευρώ. Δεδομένου ότι δεν παράγεται σύμφωνα με τους κανόνες της ταξινόμησης της περιοχής, το Liber Pater αναφέρεται ως Vin de France.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!