ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Με την απόκτηση κτήματος έκτασης 20 στρεμμάτων στη θέση Μαντέμι, η εταιρεία Tselepos Wines επεκτείνεται και στη ζώνη της Νάουσας. Ήδη σχεδιάζονται οι πρώτες φυτεύσεις με Ξινόμαυρο καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν χέρσο εδώ και χρόνια αλλά και η αναμπέλωση στο κομμάτι που υπήρχαν κάποια πρέμνα . Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός πολύ premium κρασιού που θα αναδεικνύει το terroir του Ξινόμαυρου στη Νάουσα. Η εταιρία δεν έχει στόχο να επεκταθεί περαιτέρω στη ζώνη αλλά να παρουσιάσει μια μοναδική έκφραση σε πολύ λίγες φιάλες. Στο χώρο υπάρχει ήδη ένα κτίσμα το οποίο θα ανακαινισθεί για τη δημιουργία ενός μικρού boutique οινοποιείου με χώρο και γευστικής δοκιμής.

Σχολιάζοντας την γνωστοποίηση της είδησης για την δραστηριότητα στη Νάουσα, ο Άρης Τσέλεπος είπε στο Grape Business: «Με την προσθήκη αυτή ολοκληρώνεται ουσιαστικά το όραμά μας για την οινοποίηση των τεσσάρων βασικών γηγενών ποικιλιών στον τόπο καταγωγής τους, με πλήρη έλεγχο της πρώτης ύλης.
Στόχος μας δεν είναι να επεκταθούμε στη Νάουσα αλλά να παρουσιάσουμε τη δική μας εκδοχή για το Ξινόμαυρο, με ένα premium κρασί σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών».

Με την κίνηση αυτή η Tselepos Wines αποκτά παρουσία και στις τέσσερις σημαντικότερες ζώνες ΠΟΠ της Ελλάδας (όπως αυτές έχουν προκύψει από το Στρατηγικό σχέδιο για το κρασί στη χώρα μας). Στα τρία οινοποιεία σε Μαντινεία, Νεμέα, Σαντορίνη θα προστεθεί αυτό της Νάουσας δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σύνολο με παραγωγή ΠΟΠ κρασιών από τις ζώνες αυτές και μάλιστα με εφαρμογή της ίδιας φιλοσοφίας.

Δείτε Επίσης
Ο ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Από το ξεκίνημα το 1989, ο Γιάννης Τσέλεπος με την γυναίκα του Αμαλία στην αρχή και όλη οικογένεια σήμερα, με τα δύο τους παιδιά, την Ανδριανή και τον Άρη, σχεδιάζουν προσεκτικά τα βήματά τους. Πιστοί στη προσπάθεια ανάδειξης του terroir σε κάθε περιοχή που δραστηριοποιούνται ακολουθούν τη λογική του Κτήματος. Στον πυρήνα υπάρχουν ιδιόκτητοι αμπελώνες εφαπτόμενοι στο οινοποιείο. Η καλλιέργεια των σταφυλιών και η οινοποίηση των κρασιών γίνονται μέσα στις ΠΟΠ ζώνες. Πεποίθηση των ανθρώπων της Tselepos wines είναι ότι οι ελληνικές ποικιλίες, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και ειδικά οι τέσσερις ποικιλίες- πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού, δηλαδή το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και το Ξινόμαυρο μπορούν να δώσουν κρασιά με μεγάλη πολυπλοκότητα και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών από τις οποίες προέρχονται.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!