ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ, ΥΠΟΣΚΑΦΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ SOAVE

 Ένα εντυπωσιακό υπόσκαφο οινοποιείο του εμβληματικού παραγωγού του  Soave της Ιταλίας, Pieropan ετοιμάζεται να ανοίξει τον ερχόμενο Απρίλιο. Το κτίριο, το οποίο θεωρείται πρωτοποριακό λόγω της βιοκλιματικής του κατασκευής και της χρήσης υλικών φιλικών προς το περιβάλλον κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου κάτω από την επιφάνεια της γης, με ορατή μόνο την πρόσοψη του. 

Oι δεξαμενές του οινοποιείου.

Το έργο ξεκίνησε το 2015, όταν η οικογένεια Pieropan αποφάσισε ότι το υπάρχον οινοποιείο στο κέντρο της πόλης Soave αδυνατούσε να καλύψει τις ανάγκες της παραγωγής. Σχεδιασμένο  από τον αρχιτέκτονα Moreno Zurlo του AcMe Studio το υπόσκαφο οινοποιείο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το τοπίο, καθώς καλύπτεται από έναν αμπελώνα, στον οποίο έχουν φυτευτεί ποικιλίες που είναι ανθεκτικές στις ασθένειες, προκειμένου να μειωθεί η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων.

Το εσωτερικό του οινοποιείου είναι σχεδιασμένο προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες της παραγωγής. Χώροι που απαιτούν φώς και αέρα «βλέπουν» προς το ένα και μοναδικό παράθυρο του κτιρίου ενώ τα κελάρια βρίσκονται θαμμένα κάτω από τη γη και εκμεταλλεύονται τη φυσική σταθερότητα της θερμοκρασίας που προσφέρει το υπόσκαφο. Τα κρασιά θα παλαιώνουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές που είναι τοποθετημένες στη σειρά πάνω σε γυαλί.

 

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πηγή: Decanter

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!