WINE & ART FESTIVAL

Τo 3ο Wine & Art Festival έρχεται στο χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, μία έκθεση που έχει καθιερωθεί , αναπτύσσεται, εξελίσσεται και μεγαλώνει κάθε χρόνο.
Φέτος το σλόγκαν είναι: Γιατί το κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση, και έτσι πρέπει να παρουσιάζεται.

Με 80 οι οινοποιεία να συμμετέχουν και περισσότερα από 500 κρασιά , είναι προφανές  ότι εδώ, μπορούν οι επισκέπτες να συνομιλήσουν με οινοποιούς κι αμπελουργούς, να ανακαλύψουν τα αγαπημένα τους στυλ. Θα δοκιμάσουν επίσης κρασιά που δεν θα βρουν αλλού – καθώς παρουσιάζονται εκατοντάδες σπάνια και ασυνήθιστα κρασιά από περισσότερες από δέκα οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Για πρώτη φορά φέτος στο Wine & Art Festival, συμμετέχουν οινοποιεία από το εξωτερικό. Παράλληλα μια έκθεση με επιλεγμένα έργα από την συλλογή της ΑΣΚΤ, αλλά και dj sets, εικαστικά δρώμενα, δημιουργική ενασχόληση των παιδιών και εκπαιδευτικά σεμινάρια προσφέρουν ουσιαστικά ένα festival που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις.

Πληροφορίες

 • Πού: Στον εκθεσιακό χώρο ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256, δίπλα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
 • Πότε: Το Wine & Art Festival πραγματοποιείται σε τέσσερα μέρη:
  Σάββατο 21 Οκτωβρίου
  11.00-13.00 για τους επαγγελματίες
  13.00-20.00 για το κοινό
  Κυριακή 22 Οκτωβρίου
  11.00-13.00 για τους επαγγελματίες
  13.00-20.00 για το κοινό
 • Πώς: Είσοδος 12 Ευρώ, εισιτήρια στο more.

Το Wine & Art, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οινοποιείων κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλά μικρά ή καινούργια οινοποιεία, το επιλέγουν για να κάνουν δημόσια εμφάνιση και να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα κρασιά τους στους οινόφιλους.

Πρόκειται για τα οινοποιεία:
• Πατερομιχαλάκης από τα Χανιά της Κρήτης
• Μάρρας από τη Νάουσα
• Χαραλαμπόγλου από τις Σέρρες
• Lenovates Micro Winery από το Ηράκλειο Κρήτης
• Γιατσά – Μίγα Σοφία από τον Τύρναβο
• Ζέρβας από την Ηγουμενίτσα
• Κτήμα Καστρίτση από τον Δομοκό
• Αμπελώνες Λιάππα από την Καρδίτσα

Μιλήσαμε για την έκθεση με τον Άγγελο Δαμουλιάνο, τον άνθρωπο που ίδρυσε μία από τις πρώτες ηλεκτρονικές κάβες στην Ελλάδα, τη Botilia και είναι από τους δημιουργούς και συνδιοργανωτές του Wine & Art Festival. Ο ίδιος στέκεται στο κομμάτι αυτό, των πρωτοεμφανιζόμενων.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε στους οινοποιούς και κυρίως στους νέους να καταλάβουν ότι το Wine & Art είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα, γιατί είναι μια επαφή με το κοινό σε ένα περιβάλλον αρκετά ελεγχόμενο όπου μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες για την πρώτη αυτή σχέση που αποκτούν, και θεωρούμε ηθικό μας καθήκον, να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την προσπάθειά τους όσο μπορούμε.

Ως διοργανωτές της έκθεσης θέλουμε α ουσιαστικά να τους βοηθήσουμε να έχουν στην καλύτερη δυνατή επαφή που μπορούν με τους επισκέπτες της έκθεσης. Και αυτό είναι και σημαντικό, το ότι δεν δίνουμε διαφορετική βαρύτητα. Δηλαδή δεν ξεχωρίζει το μεγάλο από το μικρό, είτε σε όγκο, είτε σε όνομα οινοποιείο, αλλά αντιμετωπίζονται όλα το ίδιο, δεν έχουμε διαφορετικά περίπτερα, έχουν όλοι τον ίδιο χώρο. Σχεδιάζονται και οι ονομασίες των οινοποιείων από φοιτητές της Καλών Τεχνών με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει μία ίδια αντιμετώπιση.  Είναι τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτά τα πιο στημένα που έχουμε συνηθίσει σε άλλες εκθέσεις. Και θέλουμε να μην είναι μόνο ο χώρος έτσι, αλλά όλο το ύφος της έκθεσης».

Δείτε Επίσης

Για το κομμάτι της έκθεσης με τα έργα που αναπτύσσεται παράλληλα στον χώρο, ο Άγγελος Δαμουλιάνος δηλώνει εντυπωσιασμένος: «Είναι μια συγκλονιστική για τα δικά μου μάτια, έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία γίνεται παράλληλα με την έκθεση κρασιού και αφορά ουσιαστικά έργα καλλιτεχνών που πρακτικά είναι οι πρώτες τους προσπάθειες και είναι ουσιαστικά έργα τα οποία ανήκουν στη συλλογή της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Ο υπεύθυνος της έκθεσης είναι ο ιστορικός τέχνης. Μανώλης Καρτεράκης και αυτός είναι κάθε χρόνο στην επιλογή των έργων».

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GRAPE.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!