Όταν ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό της κύκλο στην εφημερίδα Καθημερινή, και…
Μετά τον θάνατο του Χαρίδημου Χατζηδάκη το 2016, η οικογένειά του, η χήρα του Κωνσταντίνα και τα τρία παιδιά τους, Στέλλα, Αριάδνη και Αντώνης, ανέλαβαν αυτό το μοναδικό οινοποιείο, το οποίο αποτελεί μέρος της οινικής κληρονομιάς της Σαντορίνης και ενσωματώνει μια παράδοση οινοποίησης αιώνων.
Το οινοποιείο, που βρίσκεται στην Κάλλιστη κοντά στον Πύργο, είναι μια παραδοσιακή κάναβα, ή οινοποιητική εγκατάσταση, είναι λαξεμένη στον μαλακό αλλά στέρεο ηφαιστειακό βράχο του νησιού. Αποτελείται από μια κάβα μήκους 12 μέτρων όπου φυλάσσονται τα βαρέλια και πραγματοποιούνται οι γευσιγνωσίες κρασιού, προστατευμένη από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Το υπόλοιπο οινοποιείο, που κατασκευάστηκε το 2014 ως προσθήκη στην παλιά κάναβα, στεγάζει τον κύριο χώρο παραγωγής. Το οινοποιείο παράγει περίπου 130.000 φιάλες, εκ των οποίων περίπου το 50% εξάγονται σε αγορές σε όλο τον κόσμο.
Ο αείμνηστος Χαρίδημος Χατζηδάκης, θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους οινολόγους της Σαντορίνης, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε single vineyard κρασί με τα σταφύλια να προέρχονται από έναν και μόνο αμπελώνα, από τον μοναδικό αμπελώνα Λούρου. Συνεργάστηκε επίσης με τον Πάρι Σιγάλα για να φτάξουν τα πρώτα κόκκινα κρασιά από την σπάνια ποικιλία Μαυροτράγανο το 1997.
WINE TASTING
- ΑΗΔΑΝΙ 2022
100% Αϊδάνι. Τα σταφύλια προέρχονται από τον πρώτο αμπελώνα που φύτεψε ο Χαρίδημος Χατζηδάκης στον Πύργο. Ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. - ΦΑΜΙΛΙΑ 2023
100% Ασύρτικο από τους αμπελώνες του Μεγαλοχωρίου, του Πύργου και του Μονολίθου. Αυτή η ετικέτα, που αντικατέστησε το Σαντορίνη Χατζηδάκη, είναι ένα τυπικό Ασύρτικο ανοξείδωτης δεξαμενής. - ΣΚΥΤΑΛΗ 2022
100% Ασύρτικο. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιωμένο για 12 μήνες με τις οινολάσπες, δίνουν ένα πιο σύνθετο και καλά στρογγυλεμένο κρασί. - ΡΑΜΠΕΛΙΑ 2022
100% Ασύρτικο. Single vineyard, 70% οινοποιημένο σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις οινολάσπες και 30% σε δρύινο βαρέλι. - ΝΥΧΤΕΡΙ 2022
100% Ασύρτικο, ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια δεύτερης και τρίτης χρήσης. Ένα κλασικό Νυκτέρι της Σαντορίνης. - ROSETTE 2022
Ένα ροζέ κρασί από Μαντηλαριά, με αρώματα κερασιού και φράαουλας. - ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2021
100% Μαυροτράγανο, για ένα κρασί που ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει σε βαρέλια για 18 μήνες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, πικρής σοκολάτας και καπνού, μαζί με έντονη ορυκτότητα, συνοδεύονται από έντονες τανίνες και υψηλή οξύτητα στον ουρανίσκο, με μακρά επίγευση. - ΝΑΜΑ
100% Μαντηλάρι. Ένα γλυκό επιδόρπιο κρασί, μείγμα διαφόρων εσοδειών και διαφορετικών αμπελώνων, το οποίο ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 14 χρόνια. - VINSANTO 2012
80% Ασύρτικο, 20% Αηδάνι, για ένα κρασί που φτιάχνεται από αφυδατωμένα σταφύλια και ωριμάζει στο βαρέλι για 14 χρόνια.