ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΑ WINE BARS

Τι μας φέρνει το 2024; Οι νέες αφίξεις στην οινική σκηνή της Αθήνας συνεχίζονται σε εορταστικό mood. Νέα wine bar έχουν ανοίγουν στο κέντρο αλλά και στις παρυφές του. Από τα Εξάρχεια στο Κολωνάκι, στο Θησείο και στους Αμπελόκηπους οι επιλογές για τους οινόφιλους αυξάνονται και οι επιλογές είναι πολλές ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας. Οι δικές μας προτάσεις από τα νέα wine projects της Αθήνας.

Gamay

Το wine bar του δικού μας Γιάννη Παππά, παίρνει το όνομά του από μια ποικιλία σταφυλιού. Το Gamay είναι η πιο γνωστή ποικιλία στο Beaujolais, την οινική ζώνη που βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Βουργουνδίας και είναι υπεύθυνη για ένα από τα πιο διαδεδομένα κρασιά στον κόσμο.

Στην Ζωοδόχου Πηγής 42, σε ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα νεοκλασσικά των Εξαρχείων συναντάμε έναν χώρο υψηλής αισθητικής όπου πρωταγωνιστεί το κρασί. Η λίστα έχει επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα με τις ψαγμένες προτάσεις να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Οι διαφορετικές εκδοχές του Gamay, δίνουν μία πλήρη εικόνα της περιοχής του Beaujolais ενώ ο κατάλογος με τα ποτήρια θα αλλάζει αρκετά συχνά.

Το μενού δεν είναι μικρό, έχει σχεδιαστεί για να μοιράζονται τα πιάτα στην παρέα. Χωρίς να υπάρχει κατηγοριοποίηση, αντιλαμβάνεσαι εύκολα τα ορεκτικά, τις σαλάτες και τα κυρίως.

Την επιμέλεια της εσωτερικής διακόσμησης ανέλαβε ο Μάρκος Μαραμπότος και τα στοιχεία του χώρου όπως η μεγάλη μαρμάρινη μπάρα, οι συντηρητές με τις φιάλες αλλά και ο φωτισμός είναι σχεδιασμένα ώστε να σε κάνουν να νιώσεις άνετα. Ωραία κρασιά, νόστιμο φαγητό, χαλαρή ατμόσφαιρα, μουσική  και κόσμος με κέφι. Αυτό είναι το Gamay!

info: Gamay, Ζωοδόχου Πηγής 42, Εξάρχεια
τηλέφωνο: 21 0380 7311
Κάθε μέρα 17:00 -01:00

Warehouse Assemblage@ Orbit

Το νέο Warehouse Assemblage, έρχεται στο κτίριο Orbit στους Αμπελόκηπους. Δύο χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου Warehouse Assemblage στην πλατεία Μητροπόλεως, ο Γιώργος Κανόπουλος και η ομάδα του δημιουργούν ένα νέο υβριδικό concept που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας, premium προϊόντα. Φυσικά και σε αυτόν τον χώρο θα συνδυάζονται το κρασί, ο καφές από τη Wisecup Coffee Roasters, τα spirits και το φαγητό. Στόχος της ομάδας του Warehouse είναι και εδώ, να δημιουργεί  κάθε φορά μία μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες.
Μιλώντας στο Grapemag ο Γιώργος Κανόπουλος, λέει: «Με πυξίδα την εμπειρία και την αγάπη μας για το κρασί, τον καφέ, τα spirits και το φαγητό θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε το “third place”. Το Assemblage συνθέτει εμπειρίες, προϊόντα και ανθρώπους, και προσφέρεται για να δοκιμάσεις, να γευτείς, να αγοράσεις και να μάθεις.»

info: Warehouse Assemblage Κτίριο Orbit, Κηφισίας 115, Αθήνα
Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-23:00
Σάββατο 09:00 – 17:00
Κυριακή κλειστά
τηλέφωνο: 2106924630

Oh! dio

Το Oh! dio της Φωτεινής Πατζιά και του Άγγελου Δαμουλιανού άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες στο Θησείο. Χαμηλά στον πεζόδρομο της Ανδριανού, εκεί που ήταν το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας. Είναι ένα wine bar restaurant για κάθε στιγμή της ημέρας. Με την Σταυριανή Ζερβαράκου να αναλαμβάνει τα ηνία στην κουζίνα, προσφέρει ελληνικό πρωινό και brunch όπου κυριαρχούν οι πίτες και οι ομελέτες, ενώ το menu αλλάζει για lunch & dinner με πιο γαστρονομικές προτάσεις. Και στις δύο περιπτώσεις η chef ακολουθεί τα μονοπάτια που την καθιέρωσαν, με γνώμονα τα τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών.

Το κρασί φυσικά είναι στο επίκεντρο και η λίστα έχει χωριστεί στη μέση ώστε να παρουσιάσει τις διαφορετικές προτάσεις του Άγγελου και της Φωτεινής, δύο ανθρώπων που έχουν ταυτίστει το (μικρό κυρίως) όνομά τους με το κρασί. His & Hers λοιπόν, με κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα σε μια μεγάλη γκάμα ποικιλιών και τιμών.

info: Oh! dio
Αδριανού 3, Θησείο
Κάθε μέρα από τις 11:00 πμ.

Vinoteca Athens

Στα σκαλάκια της Αναγνωστοπούλου ζωντάνεψε και πάλι ένα από τα πιο οινικά στέκια της Αθήνας. Η Scala Vinoteca έκλεισε τον κύκλο του εδώ και λίγα χρόνια. Στον ίδιο χώρο, που πρωτοποριακά σχεδίασαν ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου με το ξύλο και τα μπουκάλια στους τοίχους να θυμίζουν τον βασικό λόγο που έρχεται κάποιος εδώ, αλλά και τους δεκάδες άλλους να μείνει τώρα λειτουργεί η Vinoteca Athens

Το μενού πατάει κυρίως στην κυκλαδίτικη κουζίνα και βασίζεται στις τοπικές πρώτες ύλες, με πιάτα που προσφέρονται για sharing, όπως καρπάτσιο σφυρίδας με αχινό, χτένια με φρέσκια τρούφα και μαρμελάδα τσορίθο, steak σελινόριζας με chimichurri κάπαρης. To υπογράφει ένας εκ των πρώτων ιδιοκτητών,ο Κωστής Σενδόνας (Tribeca, Monastiri Paros, The Rooster), που πέρασε τα ενδιάμεσα χρόνια ως private chef στο Αιγαίο και το Μαϊάμι.

Το wine pairing αναλαμβάνει και πάλι ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας (Court of Master Sommeliers, London) που εντωμεταξύ συνεργάστηκε με κορυφαίους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Costa Navarino, Milos London, Jul’s Ibiza) ενώ έφτιαξε και το δικό του πολύ πετυχημένο wine store. Από τη wine list 130 ετικετών που έχει επιμεληθεί, ένα άτυπο best of από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς αμπελώνες, δεν λείπουν τα natural wines, τα σπάνια μπουκάλια και τα μικρά οινοποιεία προς εξερεύνηση.

info: Vinoteca Athens, Σίνα 50 Αθήνα
τηλέφωνο: 21 0361 0041
Κάθε μέρα 18:00 -00:30, εκτός Δευτέρας

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!