DIMITRIS ECONOMIDES

grape

Ο Δημήτρης Οικονομίδης αντιμετωπίζει το προϊόν του ως αρχιτεκτόνημα. Κάθε σχέδιο πρέπει να έχει από πίσω του μια ιδέα. Κάθε γλυκό πρέπει να βασίζεται σε ποιοτική πρώτη ύλη. Κάθε εκτέλεση πρέπει να γίνεται επιμελώς και με φροντίδα. Ο τίτλος «pastritect» προέκυψε από αυτήν ακριβώς την αρχή του pastry
chef να «ντύνει» την έμπνευσή του με μεθοδικότητα, ανάγοντας τη ζαχαροπλαστική σε τέχνη που επικοινωνεί με την επιστήμη και αφήνει προσωπικό στίγμα.  Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντά την τεχνική του σε έναν νέο χώρο, στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την άρτια πρακτική απόδοση. Το νέο κατάστημα, δημιουργημένο σαν μοντέρνος ύμνος στην αστική Αθήνα, με αναφορές τόσο σε κλασικά στοιχεία όσο και σε σύγχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια δημιουργική πύλη προς την εκλεπτυσμένη γεύση. Για τον pastritect, ένα γλυκό δεν είναι απλώς μια τυχαία στιγμή απόλαυσης, αλλά μια πολύπλευρη εμπειρία με νόημα και σκοπό.

ST. HONORÉ

Καραμελωμένη σφολιάτα στη βάση, choux καραμελωμένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και μια ganache βανίλια να συμπληρώνει το αποτέλεσμα.

STRAWBERRY SYMPHONY

Ένα streusel φιστίκι στη βάση, biscuit φιστίκι, confit φράουλα, cremeux βανίλια, λευκή κουβερτούρα, mousse φράουλα.

ΣΟΚΟΛAΤA ΒΕΝΕΖΟΥΕΛA

Ένα biscuit σοκολάτα στη βάση, ganache σοκολάτα, nougatine με καρπό κακάο, το οποίο προσδίδει μια τραγανή υφή στο γλυκό, συνοδευόμενο από μια mousse σοκολάτα.

Tο εσωτερικό του καταστήματος Dimitris Economides

O ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΆΚΗΣ, WINE LECTURER WSPC, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:

Για τη St. Honoré

Ένα Μοσχάτο Λήμνου με έντονα φρουτώδη και ανθικό χαρακτήρα, με χαρακτηριστική γλύκα, για να εξισορροπήσει αυτήν του επιδορπίου. Η ένταση του κρασιού θα δώσει μια άλλη αρωματική διάσταση στον συνδυασμό.

Για τη Strawberry Symphony

Ένα σύνθετο γλυκό, με αρώματα από το φιστίκι, τη βανίλια και τη φράουλα, και τη σοκολάτα να δίνει σώμα. Ένα γλυκό κρασί με λιαστά σταφύλια και ωρίμανση σε βαρέλι, όπως το Samos Nectar, είναι ιδανικό. Τα ώριμα αρώματα φρούτων, η βανίλια από το βαρέλι και τα γλυκά αρώματα μπαχαρικών θα συνδυαστούν με αυτά της φράουλας, για μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Για τη Σοκολάτα Βενεζουέλα

Η Μαυροδάφνη, με το υψηλό αλκοόλ της και τη μέτρια γλύκα της, αλλά και τα αρώματα από ώριμα μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς, θα συνδυαστεί αρμονικά με αυτό το σοκολατένιο γλυκό. g

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.


© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.