BΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ TO «ΚΑLON»

Νέα εποχή για το διάσημο αμπελοτόπι της Napa Valley, το κορυφαίο grand cru  της περιοχής, το οποίο έχει δώσει μερικά από τα μεγαλύτερα καλιφορνέζικα Cabernet Sauvignon.

 O επόμενος τρύγος θα γίνει πλέον με σταφύλια οργανικής καλλιέργειας και οι οινολόγοι του Kalon Vineyard Company στην οποία ανήκει ένα μεγάλο τμήμα του αμπελώνα θεωρούν ότι η μεγάλη αυτή αλλαγή στις πρακτικές της καλλιέργειας θα αντικατοπτρίζονται και στο ποτήρι. 

Η μετάβαση από τη συμβατική στην  οργανικής καλλιέργειας δεν ήταν εύκολη υπόθεση και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί.

Ο σεβασμός  των ιδιαίτερα αυστηρών κανόνων που διέπουν τις οργανικές καλλιέργειες, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η λελογισμένη χρήση των υδάτινων πόρων, ήταν μερικές μόνο από τις προκλήσεις που οι υπεύθυνοι του αμπελώνα είχαν να αντιμετωπίσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τελικά την πιστοποίηση. 

Δείτε Επίσης
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Όλοι ωστόσο τονίζουν ότι όχι απλά άξιζε τον κόπο αλλά ότι είναι και μονόδρομος.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.


© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ