ΟΕΝΟP Π

Η OENO Π ιδρύθηκε από τον Πάρι Σιγάλα σε μια παλιά κανάβα που ανήκε στην οικογένειά του και αποτελεί και το σπίτι του. Είναι ακριβώς πάνω στη θάλασσα στους Μπαξέδες, κοντά στην περιοχή του ενεργού υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπο. 

Το οινοποιείο δημιουργήθηκε για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών και παράγει περιορισμένο αριθμό φιαλών, όχι περισσότερες από 20.000 ετησίως. Η φινέτσα και η κομψότητα είναι αυτό που χαρακτηρίζει αυτά τα κρασιά, τα οποία παρασκευάζονται σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Πάρι Σιγάλα που επιθυμεί να αναδείξει την εκλεπτυσμένη πλευρά της Σαντορίνης.

 Τρία κύρια στοιχεία συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου: πρώτον, η έμφαση στα μοναδικά αμπελοτόπια που βρίσκονται στα Φηρά, το Ακρωτήρι και το Μεγαλοχώρι, μια συνέχεια του project “Επτά χωριά” που δούλεψε ενώ ήταν ακόμη ιδιοκτήτης του Κτήματος Σιγάλα·Δεύτερον, η οινοποίηση σε πήλινες δεξαμενές (αμφορείς) 1600 λίτρων και 750 λίτρων· και τρίτον, η ήπια πίεση των σταφυλιών, στην κάθετη πρέσα που έφερε από την Καμπανία πριν από μερικά χρόνια», εξηγεί η νεαρή οινολόγος Εύα Αθανασοπούλου που εργάζεται με τον Σιγάλα από το 2020. Μας καθοδήγησε σε μια κάθετη γευσιγνωσία κρασιών τριών διαφορετικών ετών από μια από τις τρεις κύριες ετικέτες του οινοποιείου, το Τρία Αμπέλια, ένα Ασύρτικο από τους τρεις προαναφερθέντες αμπελώνες, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την εξέλιξη αυτού του εξαιρετικού κρασιού. Όλα τα κρασιά που παράγει η OENO Π είναι αφιλτράριστα και με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, πάνω από 14%, ένα χαρακτηριστικό του σταφυλιού Ασύρτικο που οι περισσότεροι οινοποιοί της Σαντορίνης επιθυμούν να διατηρήσουν, παρά την διεθνή τάση για κρασιά με χαμηλότερο αλκοόλ. Το οινοποιείο είναι ανοιχτό για επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά σχεδόν πάνω στο νερό.

 

Δείτε Επίσης

Οι εντυπωσιακοί αμφορείς που φιλοξενούν τα κρασιά του οινοποιείου.

WINE TASTING

  • ΤRIA AMPELIA 2022, 2021, 2020100% Ασύρτικο, από σταφύλια συγκεκριμένων αμπελοτοπιών στα Φηρά, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι. Οινοποιείται σε πήλινες δεξαμενές, όπου παραμένει τουλάχιστον 16 μήνες στις οινολάσπες του. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των εσοδειών είναι η κομψότητα και η φινέτσα.
  • ΤRIA AMPELIA PITHARI 11 2020 Μια άλλη εκδοχή του Ασύρτικου, από ιδιαίτερο αμπελοτόπι στα Φηρά, που ζυμώνεται με άγριες ζύμες σε αμφορέα όπου παραμένει 16 μήνες στις οινολάσπες του. Έχει κάποια υπολειμματική ζάχαρη και περισσότερα αρώματα λουλουδιών.
  • AKOLUMBOS 2021 Αυτό το κρασί είναι η εκδοχή του Πάρι Σιγάλα για το Νυχτέρι. Δεν είναι ένα τυπικό Νυχτέρι καθώς δεν οινοποιείται σε βαρέλι, χρησιμοποιούνται αντ’ αυτού αμφορείς, προέρχεται από υπερώριμα σταφύλια και το κρασί ωριμάζει στις οινολάσπες για 2 χρόνια. Ένα μοναδικό κρασί με απόλυτη έκφραση της ποικιλίας, που αποδίδει ένα πλούσιο και πιο έντονο Σαντορινιό Ασύρτικο, με γεμάτο σώμα, διαρκή επίγευση και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
  • MAVROTRAGANO 2021 Ένα κομψό κόκκινο κρασί από το σταφύλι Μαυροτράγανο, που δεν είναι ακόμα στην αγορά αλλά σερβίρεται στις γευσιγνωσίες του οινοποιείου. Αξίζει να το δοκιμάσετε καθώς είναι μια διαφορετική έκφραση του παραδοσιακού Μαυροτράγανου που παράγεται στο νησί.

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!