GRAPE ISSUE 31 OUT NOW!

Μέσα στο καλοκαίρι κλείσαμε τα 30… Όχι εμείς –πού τέτοια τύχη–, το Grape!

Στο νέο, φθινοπωρινό μας τεύχος φιγουράρει το νούμερο 31, δύσκολο να το πιστέψουμε και εμείς ακόμη. Η ομάδα μας μεγαλώνει και ομορφαίνει. Kαι όχι, δεν αποφασίσαμε ξαφνικά να ευλογήσουμε τα γένια μας –αν και μεταξύ μας πιστεύουμε ότι έχουμε dream team–, αλλά μετά από τόσα χρόνια υπέροχης συνεργασίας με εξαιρετικούς ανθρώπους, θεωρήσαμε ότι ήρθε η ώρα να τους τιμήσουμε.

Τα μοναδικά εξώφυλλα που μας χαρίζει ο Γιάννης Κουρούδης αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Grape. Θελήσαμε λοιπόν να συστήσουμε και σε εσάς τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την Κ2Design και που όλα αυτά τα χρόνια μάς υποδέχονται στην οδό Βερανζέρου τέσσερις φορές τον χρόνο. Από την πρώτη στιγμή που περάσαμε το κατώφλι του εξαιρετικά σχεδιασμένου industrial χώρου, νιώσαμε οικεία, αφού ανάμεσα στα δεκάδες γνωστά προϊόντα η συσκευασία των οποίων έχει την υπογραφή τους, κυριαρχούν τα μπουκάλια κρασιού με ετικέτες που έχουν φιλοτεχνήσει. Πλαισιωμένοι από μια εξαιρετική ομάδα, στην οποία ανήκει φυσικά ο δικός μας και αναντικατάστατος Γιάννης Κονδύλης, που ζωντανεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τις ιστορίες στις σελίδες μας, οι Γιάννης και Μενέλαος Κουρούδης βάζουν τη σφραγίδα τους σε μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες δουλειές των τελευταίων ετών.

Ταξίδια και Grape είναι συνώνυμα. Η Ντένη Καλλιβωκά απέδρασε το καλοκαίρι στο μακρινό Περού, έφαγε στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και συντροφιά με τον γιο της Γιάννο μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες τους και την αφήγηση της Ντένης. Έμείς στρέψαμε το βλέμμα προς τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα την Αργεντινή και τα υπέροχα κρασιά της.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που αγαπάει το κρασί και δεν έχει δει την ταινία «Sideways» (Πλαγίως). Έίχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον δημιουργό της, Alexander Payne, ο οποίος μεταξύ άλλων μοιράστηκε μαζί μας στιγμιότυπα από τα γυρίσματα, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι 20 χρόνια μετά, η ταινία αυτή εξακολουθεί να συζητιέται στον κόσμο
του κρασιού. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος με ένα ιδιότυπο χιούμορ, που αποτυπώνεται άλλωστε στις ταινίες του, μας μίλησε και για τη νέα του ταινία που κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην Έπανομή, βρεθήκαμε κι εμείς για μία ακόμη επίσκεψη στο Κτήμα Γεροβασιλείου, όπου αυτή τη φορά συναντήσαμε και συζητήσαμε με τη νέα γενιά, τη Βασιλική, τη Μαριάνθη και τον Αργύρη, τα τρία παιδιά του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, που πλαισιώνουν πλέον ενεργά τον πατέρα τους.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε σημαδεύτηκε από μια μεγάλη απώλεια στον χώρο του ελληνικού κρασιού, που αποχαιρέτησε έναν από τους πρωτομάστορές του, τον Θανάση Παρπαρούση. Λόγια συγκινητικά από τον Γιάννη Μπουτάρη και τη Ρωξάνη Μάτσα στο αφιέρωμα της Τασούλας Έπτακοίλη.

Για να μην ξεχνιόμαστε, αφού από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι το τεύχος είναι αφιερωμένο στους δικούς μας ανθρώπους.

Δύο πραγματικά Wine Buddies, ο Γιάννης Παππάς και ο Γρηγόρης Μιχαήλος, σε μια εκ βαθέων κουβέντα, η οποία λίγο έλειψε να συνοδευτεί από… χαμομήλι.

Καλοκαίρι γαρ, και η κινητικότητα της ομάδας του Grape ήταν μεγάλη. Η Γιοβάννα Λύκου περιπλανήθηκε στην Έύβοια και στα οινοποιεία της, εμείς ταξιδέψαμε προς Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στη Μάνη, όπου ανακαλύψαμε ένα καλά κρυμμένο μυστικό, αλλά και πιο κοντά, στα Καλάβρυτα, όπου αντικρίσαμε για πρώτη φορά από κοντά τον μοναδικό ορεινό αμπελώνα του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο, που άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Όμως, να… πάρουμε μια ανάσα. Να κάνουμε μια στάση στο Taboo του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, ο οποίος μας επιβεβαιώνει ότι το κρασί αναπνέει και προσεγγίζει το δύσκολο θέμα της διαχείρισής του από την ώρα που ανοίγει η φιάλη μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης. Αφού λοιπόν επιστρέψαμε στην Αθήνα, επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Jerár στη Δάφνη και γευτήκαμε τις δημιουργίες του chef και ενός εκ των δύο δημιουργών του, Χάρη Νικολούζου, συνοδεία των επιλογών του νέου sommelier Διονύση Βασιλειάδη.

Food and Wine Pairing και ο Νίκος Λουκάκης μάς παρουσιάζει τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιού με τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή του φθινοπώρου, το αγαπημένο μανιτάρι.

Στη λίστα των Master Sommeliers φιγουράρει πλέον το όνομα του Λευτέρη Χανιαλίδη. Ο Νίκος Ιωαννίδης συνάντησε τον ταλαντούχο οινοχόο και μίλησε μαζί του για την απαιτητική πορεία που τον οδήγησε στην κατάκτηση του πιο δύσκολου τίτλου στον χώρο της οινοχοΐας. Δυστυχώς, η αρχή του φετινού φθινοπώρου σημαδεύτηκε από την πρωτοφανή κακοκαιρία που χτύπησε την Κεντρική Έλλάδα.

Οι άνθρωποι στον κάμπο της Θεσσαλίας μετρούν και θα μετρούν για καιρό ακόμη τις πληγές τους από τις πλημμύρες, και για τον λόγο αυτόν θελήσαμε να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στην προσπάθειά τους να ανασυγκροτηθούν, επιλέγοντας να αφιερώσουμε τα φθινοπωρινά Best Buys στα προϊόντα αυτού του τόπου, που ούτως ή άλλως αξίζουν μια θέση στα ποτήρια μας.

Ας πιούμε λοιπόν στην υγειά όλων αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται, με την ευχή να ξαναπιάσουν σύντομα το νήμα και να μην ξαναζήσουν ποτέ ξανά παρόμοια καταστροφή.

Καλό φθινόπωρο!

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!