ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΙΝΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΟ

Οι εξαγωγές οίνου σημαντική προτεραιότητα για τον ΣΕΟ

Οι στρεβλώσεις στην εσωτερική αγορά και ο ανταγωνισμός των Ελλήνων οινοποιών αποτελούν πλέον σταθερή κινητήρια δύναμη ενδυνάμωσης των εξαγωγών τους, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συνεχίζει τις προσπάθειες ανάδειξης και προβολής των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό. Μια τέτοια προσπάθεια είναι το Greek Wine Month, το οποίο έχει ξεκινήσει στη Βρετανία από τις 30 Μαϊου και σε αυτό συμμετέχουν περισσότερες από 70 κάβες και εστιατόρια. Τα σημεία λιανικής που παίρνουν μέρος στην καμπάνια προσφέρουν για τον μήνα Ιούνιο γευστικές δοκιμές, food & wine pairing menu, προγράμματα by the glass και ειδικές προσφορές σε ελληνικά κρασιά. Το κίνητρο μάλιστα για επιτυχία στο project είναι δελεαστικό, καθώς τα σημεία που θα εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δραστηριότητα θα κερδίσουν ένα ταξίδι για τα μέλη τους στις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας.

«Το ελληνικό κρασί έχει υπερδιπλασιάσει την αξία των εξαγωγών του την τελευταία 5ετία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου που αυτή τη στιγμή αποτελεί την 4η σημαντικότερη. Για το λόγο αυτό εδώ και δύο χρόνια ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δίνει έμφαση στο Ηνωμένο Βασίλειο με στοχευμένες ενέργειες για επαγγελματίες και καταναλωτές. Πρέπει να ομολογήσω ότι η ανταπόκριση περισσότερων από 70 σημείων λιανικής τα οποία δήλωσαν συμμετοχή στον μήνα Ελληνικού Κρασιού που για πρώτη φορά διοργανώνει ο ΣΕΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τις πιο μεγάλες μας προσδοκίες, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας ωθεί να συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος», δήλωσε ο Δρ. Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του ΣΕΟ.

Οι δράσεις προβολής και προώθησης δεν σταματούν κι έτσι πάμε από το Λονδίνο στη Βιέννη, όπου από τις 25 έως 27 Μαϊου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε την Ελληνική αποστολή στην VieVinum, την οινική έκθεση που έγινε στην αυστριακή πρωτεύουσα και η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα. Στη φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγαλόπρεπο αυτοκρατορικό ανάκτορο του Hofburg, συμμετείχαν 22 ελληνικά οινοποιεία μέλη του ΣΕΟ*. Η έκθεση VieVinum συνδιοργανώνεται από το Austrian Wine Marketing Board το οποίο φέτος προσκάλεσε περισσότερους από 1.200 διακεκριμένους επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς.

Η ελληνική συμμετοχή περιλάμβανε επίσης ένα master class για τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας με ομιλήτρια την Σοφία Πέρπερα και ένα wine bar με επιλογή ελληνικών οίνων.

Δείτε Επίσης
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

* Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην VieVinum

ΑΒΑΝΤΙΣ
ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΕΟΣΣ ΣΑΜΟY
ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ
ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ (NAOUSSA)
ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΤΗΜΑΤΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ
ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ (CRETE)
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΕΧΡΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΙΛΙΛΗ
CAVINO
CHATEAU NICO LAZARIDI
GREEK WINE CELLARS
KTHMA ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ
KTHMA ΣΚΟΥΡΑ
KTHMA ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟY
KTHMA TΣΕΛΕΠΟY
SANTO WINES

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!