25 MASTERS OF WINE ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου πρόκειται να υποδεχθούν στην Πελοπόννησο 25 Masters of Wine από ολόκληρο τον κόσμο από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Σκοπός του ταξιδιού είναι οι κορυφαίοι επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς να εντρυφήσουν στην ιστορία, τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές καθώς και τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστκά της μεγαλύτερης αμπελοινικής περιοχής της χώρας μας.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε ξεχωριστούς αμπελώνες και οινοποιεία της Πελοποννήσου, γευστικές δοκιμές επιλεγμένων οίνων της Πελοποννήσου, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και σεμινάρια, οινικά δείπνα, διαλέξεις αλλά και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε στη χώρα μας 25 από τους μόλις 414 Masters of Wine παγκοσμίως. Προσκαλέσαμε τους ανθρώπους αυτούς για να γνωρίσουν σε βάθος τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας που αδιάλειπτα εδώ και χιλιετίες παράγει εξαιρετικά κρασιά. Η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του επικαιροποιημένου σχεδίου marketing που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και στόχο έχει την βελτίωση της αντιλαμβανόμενης αξίας του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού ” δήλωσε ο Δρ Γιάννης Βογιατζής, Προέδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Τόνισε δε, ότι η εν λόγω ενέργεια γίνεται σε συνεργασία με το μέλος-εταίρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, την ΕΝΟΑΠ, και πραγματώνει τη νέα κατασταστική λειτουργία του Σ.Ε.Ο. που αναβαθμίζει το ρόλο των Περιφερειακών Οργανώσεων, εκφράζοντας έτσι καλύτερα τον κλάδο μας σε εθνικό επίπεδο.

“Η Πελοπόννησος διαθέτει το 32% των αμπελώνων της Ελλάδας και παράγει το 31% του ελληνικού κρασιού. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας για εμάς οι κορυφαίοι επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τα οινικά διαμάντια της Πελοποννησιακής γης, την πλούσια αμπελοοινική μας ιστορία καθώς και την απαράμιλλη φιλοξενία των μελών μας.” δήλωσε ο Γιάννης Τρουπής, Πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ.

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνει σήμερα 414 MW από 31 χώρες. Ο MW αποτελεί τον πλέον αναγνωριμένο τίτλο της οινικής αγοράς και πολλοί MW αποτελούν προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Δείτε Επίσης
ΝΕΟ ΛΕΥΚΟ CHATEAU MARGEAUX

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου ιδρύθηκε το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ. Μέλη του Σ.Ε.Ο. είναι όλα τα ενεργά Ελληνικά Οινοποιεία, αμπελουργικές ή εμπορικές εταιρείες καθώς και οι περιφερειακές οινοπαραγωγικές ενώσεις της χώρας. Τα μέλη του (οινοποιεία και περιφερειακές οργανώσεις οινοποιών) παράγουν περισσότερο από το 70% και εξάγουν περισσότερο του 90% του επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί τη μεγαλύτερη Ένωση οινοπαραγωγών στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας σήμερα 70 μέλη-οινοπαραγωγικές εταιρείες με τάσεις συνεχούς διεύρυνσης και δυναμικής παρουσίας και συνιστά μία από τις 6 Περιφερειακές Οργανώσεις μέλη του Σ.Ε.Ο.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!