50 GGW ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η νέα λίστα με τα τα 50 GREAT GREEK WINES του 2022 μόλις ανακοινώθηκε και είναι γεμάτη με εντυπωσιακά ελληνικά κρασιά. Στην τελετή που έγινε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, ανακοινώθηκαν τα κρασιά που καταρτίζουν την φετινή 50άδα. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ετικέτες κλασσικές και αναγνωρίσιμες, άλλες νέες από μεγάλα και καθιερωμένα ονόματα στο χώρο του κρασιού, αλλά και ολόφρεσκα, πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία. 

Στην πρώτη θέση, αναδείχθηκε το “Ammonite” 2021, από τη Gaia Wines, ένα premium Ασσύρτικο από τη Σαντορίνη. Δεύτερη θέση για το “Pitys Ritinitis” 2021 μια elegant ρετσίνα από το Οινοποιείο Τρουπή που βρίσκεται στη Μαντινεία της Αρκαδίας και στην τρίτη θέση το “Iri’s Vineyard” μια ολόφρεσκη Μαυροδάφνη από το οινοποιείο Gentillini, στην Κεφαλονιά. Στα κρασιά που μπήκαν στη λίστα, όπως είναι αναμενόμενο ξεχωριζει η Σαντορίνη. Βόρεια Ελλάδα, Νεμέα και Κρήτη είχαν πολύ ισχυρή παρουσία ενώ δεν έλειψαν και εκπλήξεις από λιγότερο γνωστές οινικές ζώνες όπως η Λέσβος. 

Ο ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, Γιάννης Καρακάσης MW μετά τη λήξη της διαδικασίας μιλώντας στο grapemag.gr στάθηκε στην εξωστρέφεια: 

«Η διαφορά του 50GGW  με άλλα πράγματα που γίνονται στον κόσμο είναι ότι η ανακοίνωση της λίστας αποτελεί την αφετηρία για να γίνουν πράγματα και όχι τον τερματισμό. Τα κρασιά είναι το όχημα για να γίνουν δράσεις. Εμείς ψάχνουμε πάντα τη λίστα για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τις προωθητικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο. Τώρα που έχει καταρτιστεί η λίστα θα προχωρήσουμε και στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, όπως έγινε και πέρσι όλη τη χρονιά με δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την προώθηση των ελληνικών κρασιών. Η εξωστρέφεια είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει και η συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη λίστα, θεωρώ ότι είναι 50 φανταστικά ελληνικά κρασιά, κάποια γνωστά, κάποια λιγότερο γνωστά, αλλά είναι όλα κρασιά που αξίζουν το χρόνο μας και είναι κρασιά που αξίζουν να τα ανακαλύψουμε. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού κρασιού, ότι ξεχωρίζει. Και ξεχωρίζει ακόμα και συγκρινόμενο με κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα έχοντας μια φανταστική σχέση ποιότητας τιμής. Με την λίστα των 50 GREAT GREEK WINES του 2022 είναι η στιγμή ο καταναλωτής, Έλληνας ή ξένος, να ανακαλύψει το ελληνικό κρασί και τις ιστορίες του.»

50 GREAT GREEK WINES 2022
Photo credits: nikoskoustenis/50GGW

Από την πλευρά του ο Λέων Καράτσαλος, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Gaia Wines θεωρεί το 50GGW μια ιδέα προώθησης και ανάδειξης κρασιών από όλη την Ελλάδα που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τα συνηθισμένα. Για τους ίδιους στη Gaia Wines, η διάκριση είναι σημαντική όπως μας λέει αναφερόμενος στις προτεραιότητες που έχουν θέσει ως εταιρεία.

Δείτε Επίσης

«Η λογική μας είναι, πρώτα η Γαία, ύστερα οι περιοχές, δηλαδή η Νεμέα και η Σαντορίνη όπου δραστηριοποιούμαστε και μετά η Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να υποστηρίζουμε και να προωθούμε το όνομά μας, την περιοχή και τη χώρα μας. Είμαστε πρωτοπόροι, leaders καθώς στήσαμε το όνομα για το Αγιωργίτικο και το Ασσύρτικο.» 

Ολόκληρη η λίστα με τα 50 Great Greek Wines του 2022 είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του project

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!